19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kritik YAŞ toplantısı başladı

YÜKSEK ASKERİ ŞURA TOPLANDI

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Başbakan Erdoğan, toplantı için Genelkurmay Başkanlığı Karargahına gelişinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tarafından karşılandı. Şura, Çakmak Salonu'nda saat 09.45'te başladı. 1-4 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek Şura'nın ilk günündeki toplantıya, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı

Orgeneral Hasan Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral H. Nusret Taşdeler, Donanma Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner ile Genelkurmay İkinci Başkan Yardımcısı Orgeneral Bilgin Balanlı katılıyor.

Toplantı öncesinde, basın mensuplarının kısa süreli görüntü almalarına izin verildi. Görüntü için basın mensupları iki grup halinde toplantı salonuna alındı. Şura üyeleri, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında öğle saatlerinde de Anıtkabir'i ziyaret edecek.

 

KOMUTA KADEMESİ YENİDEN ŞEKİLLENECEK

Şura'da 134 general ve amiralin terfi ve emekliliklerinin görüşülmesi, 35 civarında general ve amiralin bir üst rütbeye terfi etmesi, 45 albayın da general ve amiral rütbesine yükselmesi bekleniyor. Şura'da kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayrılacaklar ve görev süreleri bir yıl uzatılacaklar da belirlenecek. Balyoz ve Ergenekon davalarında adı geçen komutanların durumları da toplantıda ele alınacak.

Öte yandan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık'ın görev süreleri 30 Ağustos 2010 tarihi itibarıyla sona eriyor. Orgeneral Başbuğ'un emekliye ayrılmasıyla, bu göreve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'in atanması bekleniyor. Orgeneral Koşaner, atanması halinde bu görevi 3 yıl yapacak.

Orgeneral Koşaner'den boşalan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ve Orgeneral Işık'tan boşalan Jandarma Genel Komutanlığı'na da atamalar yapılacak. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay ise görev sürelerinin bitmesine bir yıl var.

Şura kararları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayının ardından Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği tarafından kamuoyuna açıklanacak.

YÜKSEK ASKERİ ŞURA TOPLANDI
YÜKSEK ASKERİ ŞURA TOPLANDI
YÜKSEK ASKERİ ŞURA TOPLANDI
YÜKSEK ASKERİ ŞURA TOPLANDI
YÜKSEK ASKERİ ŞURA TOPLANDI
YÜKSEK ASKERİ ŞURA TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2010 Pazar 10:26:04
Güncelleme :1 Ağustos 2010 Pazar 17:28:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?