28
Mayıs
2024
Salı
ANASAYFA

Kriz, suça itiyor...

Emekliye ayrılan Bursa Emniyet Müdürü Tahsin Demir, işsizliğin suç oranlarını artırdığını söyledi

41 senelik meslek hayatını tamamlayarak dün emekliye ayrılan Bursa Emniyet Müdürü Tahsin Demir, Müstakil Sanayici ve İşadamlar Derneği'ni (MÜSİAD) ziyaret etti. İşadamlarına ekonomik krizin insanları suça teşvik ettiğini ifade eden Demir, "Ekonomi iyi olursa o şehirde suç oranı düşük olur. Şu anda ekonominin Bursa'da olaylara etkisi var. Ekmeğine sahip olan insan suç işlemez. Suç işleyen insanların bir çoğu işsiz" diye konuştu.

Polis teşkilatının sokaklarda aldığı tedbirler sayesinde Bursa'da kapkaç olaylarının bittiğini hatırlatan Demir, "Her bölgeye ekiplerimizi konuşlandırdık. Ekipler, kendi bölgelerindeki olaylara 2 dakika içerisinde müdahele ettiği için vatandaşın polise olan güveni arttı. Teknik çalışmalarımız hız kazandı. Teşkilatımız ve çalıştığımız ekip çok kaliteliydi. İşi iyi bilen personel ile çalışmak suç ve suçluyla mücadelede daha etkili oluyor. Görev süresinde bana yardımcı olan bütün derneklere, sivil toplum kuruluşlarına, basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Emekliliğimi İstanbul'da geçireceğim" şeklinde konuştu.

"HUZURUN OLDUĞU YERDE EKONOMİ İYİYE GİDER"

Huzurun olduğu yerde ekonominin iyiye gittiğini kaydeden MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Cemil Tekin, "Hukuk devletinin başlıca esası, haklının hakkının aranması ve teslim edilmesidir. Kanun adamına güven yükseldikçe kanunsuzlar yalnız kalır, bu da refah ortamını getirir. Bursa'da toplum destekli polis uygulamasının suç oranının düşmesinde önemi büyüktür. Ben de kanun yararına çalışan bir sivil toplum başkanı olarak Emniyet Müdürümüz Tahsin Demir ve başarılı teşkilatına teşekkür ediyorum. Kazasız ve belasız bir şekilde görevini tamamlayarak bayrağı teslim etti" dedi.



 

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 14:07:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?