31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Küçük kızlar kundakçıyı görmüş

Almanya’da 5’i çocuk 4’ü, kadın 9 Türk’ün can verdiği yangın faciası sonrası, iki küçük kızın "Elinde çakmak, çıra ve kağıt olan biri binaya girdi Almanca konuşuyordu" sözleri, akıllara en korkulan ’kundakçılık’ olasılığını getirdi.

Binanın hemen karşısındaki parkta bulunan iki güvenlik kamerasının, bu korkunç sırrı aydınlatıp aydınlatmayacağı ise henüz belli değil.

LUDWİGSHAFEN’de 9 Türk’ün öldüğü feci yangına sahne olan binada, alevler yükselmeden hemen önce elinde bir çakmak, çıra ve kağıt olan birini gördüklerini anlatan Aylin (9) ve Bedriye Kaplı (8), Alman ve Türk basınının ilgi odağı haline geldiler. İki küçük kızın anlattıkları akıllara ırkçıların kundaklaması sonucu yaşanan Solingen faciasını getirirken, binanın hemen karşısındaki dev park yerine takılı iki güvenlik kamerasından olayın sırrının çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor. Bu iki kameradaki görüntülerde, olay anının kayda alınıp alınmadığı ve kameraların binanın girişini çekebilecek açıya sahip olup olmadıkları konusuna, Alman yetkililer henüz açıklık getirmedi.

ÇAKMAKLA YAKTI

Tanımadıkları bir kişinin binaya girmek istediğini ve elindeki çakmakla binayı ateşe verdiklerini defalarca basına anlatan Bedriye ve Aylin’in, bu yaşadıklarını, yangın sonrası, ailenin yakını Turgut Bulut’a ve kendilerini tedavi eden doktora da anlattıkları belirtildi. Turgut Bulut, çocukların kendisine ve dede Zeki Karakaplan’a aynı olayı anlattıklarını belirtirken, "Olaydan sonra bana olayın bu şekilde cereyan ettiğini söylediler" dedi. İki küçük kız, gördüklerini, olay yerini incelemeye gelen Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Mehmet ali İrtemçelik’e de şöyle anlattılar: "Tam kapıyı kapatacakken bu adam kapı aralığına ayağını koydu ve içeriye girdi. Elindeki çakmakla tahta parçasını tutuşturdu ve yandıktan sonra bebek arabasının yanına attı. Arkasında sakladığı bir şey vardı. İçki şişesi olduğunu gördük."

BAYRAKLAR YARIYA İNDİ

Binanın sahibi de olan Zeki Karakaplan, yangın konusunda kendisini torunlarının uyardığını belirterek, şu açıklamayı yaptı: "Çocuklar koku geldiğini ve yangın çıktığı söylediler. Bunun üzerine 1. kattan aşağıya baktığımda hem bodrum katına inen merdivenlerin, hem de zemin kattaki merdivenlerin yandığını gördüm. Hemen yukarıya çıkacaktım ki, bir anda polis beni kolumdan tuttuğu gibi dışarıya çıkarttı." Yangın faciasından sonra akşam saatlerine doğru Ludwigshafen’de bayraklar yarıya indirilirken, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik de, olay yerinde incelemelerde bulunarak acılı aile ile görüşme yaptı.

NEDENİ HENÜZ BELLİ DEĞİL

Yangınla ilgili olarak dün düzenlenen basın toplantısında "olayın çok yönlü araştırıldığı, ancak yangının çıkış nedeninin henüz netlik kazanmadığı" bildirildi. Toplantıda Frankenthal Başsavcısı Lothar Liebig "Yangının çıkış nedenine ilişkin kesin bir şey söylemek şimdilik mümkün değil" dedi. Polis yetkilileri 2006 yılı Ağustos’unda aynı binaya molotof kokteyli atıldığı ve yangının büyümeden söndürüldüğü haberini doğruladı.

AA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 04:57:09
Güncelleme :6 Şubat 2008 Çarşamba 15:46:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?