20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Külcü'nün TSK'dan atılma nedeni sadece üniformayla camiye gitmesi değil

Jandarma Genel Komutanlığı, son günlerde bir jandarma astsubayının, üniforma ile camide namaz kıldığı gerekçesiyle ordudan atıldığı yönündeki haberlerde, gerçek durumun gözardı edildiğini bildirdi.
Konuyla ilgili olarak Jandarma Genel Komutanlığı Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Olay, gerçek durum gözardı edilmek suretiyle din duygularını sömürmek maksadıyla ele alındığında halkın doğru bilgilendirilmesi zorunluluğu hasıl olmuştur" denildi. Anılan astsubay hakkında Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nin verdiği kararların ve mesleki safahatının, bu odakların dini emellerine alet ettiklerini gösteren çarpıcı bir örnek niteliğinde olduğu belirten açıklamada, şöyle devam edildi:
"Nitekim, şahsi dosyasındaki bilgilere göre, disiplinsizlik ve ahlaki nedenlerle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ilişiği kesilen Jandarma Astsubay Üstçavuş Cemalettin Külcü'nün, Hizbullah terör örgütü mensuplarını övdüğü ve onların kendisinin lideri olduğunu belirten sözler sarf ettiği Askeri Yüksek İdare Mahkemesi kararında yer almıştır. Bunun yanı sıra, disiplinsiz tutum ve davranışları sebebiyle disiplin amirleri tarafından farklı tarihlerde 5 kez toplam 28 gün oda hapsi, 1 kez tevbih, 2 kez şiddetli tevbih cezası ile tecziye edilmiştir. Mesleki safahatı kısaca belirtiliği şekilde olan bu şahsın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ilgili mevzuatı dikkate alınarak 6 Haziran 2000 tarihinde meslekten ilişiğinin kesilmesine karar verilmiştir."
Açıklamada, astsubay hakkındaki durum böyle iken, söz konusu haberlerde bu şahsın sadece üniformayla camide namaz kılması sebebiyle ilişiğinin kesildiği gibi eksik bilgi verilerek gerçeklerin saptırıldığı ve kamuoyunun yanıltıldığı vurgulandı. Astsubayın orduyla ilişiğinin kesilmesinin tek gerekçesinin haber konusu olan camiye üniformayla gitmek olmadığının ortada olduğunu ifade edilen açıklamada, "Nitekim, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi de Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişik kesme işlemlerinin sadece bu gerekçe ile olmadığını detaylı olarak ortaya koymuştur. Böyle olduğu halde, hiçbir incelemeye gerek görülmeden salt amaçlarına hizmet edeceği düşüncesiyle hareket edilerek yüce ulusumuzun din duygularının istismar edilmeye çalışılması kaygı verici olduğu gibi, yeni bir durum da değildir. Şüphesiz, önemli olan, halkımızın böylesi yanıltıcı, yönlendirici ve aşina çabalara karşı her zaman şaşmaz sağduyusuyla hareket ettiğidir" ibareleri kullanıldı
ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2004 Pazartesi 19:02:00
Güncelleme :9 Şubat 2004 Pazartesi 19:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilhan başer IP: 88.228.168.xxx Tarih : 29.02.2008 16:17:57

evet belkide adı geçen kişi gerçekten meslekten ayrılmak istiyordu fakat tsk dan ayrılmak malesef kolay bişi deil. mecburi çalıştırılmaktadır insanlar. dünyanın hiçbiryerinde mecburi çalıştırılma diye birşey yok fakat tsk da bu mevcuttur hal böyle iken adı geçen şahıs bilerek suç işlemişte olabilir... söz hakkı verdiğiniz için teşekrler iyi çalışmalar