18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Külliye artık ilim yuvası oldu

Projenin ilk adımı olan ve külliye inşaatının dörtte birlik bölümü üzerine 2 ayda 400 milyar liraya yapılan, Beykoz Çavuşbaşı Çok Programlı Lisesi önceki gün eğitim ve öğretime açıldı. Okul Müdürü Osman Altan, okul inşaatını bölge esnafı ve vatandaşların yardım ve bağışlarıyla yaptıklarını belirterek, ‘Külliyeyi ilim yuvasına dönüştürdük. Duyarlı vatandaşların desteğini bekliyoruz’ diye konuştu.

PARA VATANDAŞTAN

Külliyenin cezaevine dönüştürüleceği söylentisi üzerine harekete geçen Çavuşbaşı sakinleri, Haziran 2004’te İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilen tesislerin okula dönüştürülmesi için girişimlerde bulundu. Milli Eğitim’in ödenek bulamaması üzerine çevre sakinleri kendi aralarında topladığı paralarla külliyenin bir bölümü liseye dönüştürüldü. Çavuşbaşı Çok Programlı Lisesi Müdürü Osman Altan, 2 ay gibi kısa bir sürede tamamladıkları okulu eğitime açtıklarını belirtti.

ÖZEL OKUL GİBİ

Binanın tamamen halkın yardımlarıyla 400 milyar liraya okula dönüştürüldüğünü söyleyen Osman Altan, ‘Önceki okulumuz çok küçük olduğu için ikili eğitim yapıyorduk. Lise için külliyenin 2 bin metrekarelik bölümü bize tahsis edildi. Biz elimizdeki imkanlarla 12 derslikli ilk bölümü tamamladık. Kendi imkanlarımızla 20 bilgisayar aldık. 1 ay içinde de 4 derslik 3 laboratuvar 1 kantin ve bir konferans salonunun bulunduğu bölümü eğitim-öğretime açmayı planlıyoruz’ dedi.

ÜNİVERSİTE OLACAK

Marmara Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik fakültelerinden gelen öğretim görevlilerince incelenen külliyenin, üniversite binasına dönüştürülmesi için de ön hazırlık çalışmaları başlatıldı. Depreme son derece dayanıklı bir zemin üzerine inşaa edildiği belirtilen külliyenin liseye tahsis edilen kısmı dışındaki bölümünün etüd çalışmaları sürüyor. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından eski külliye inşaatının projelendirilerek üniversite olarak hizmet vermesi düşünülüyor.

ARAZİ DE KİRALANDI

Külliyenin arazisi ise İSKİ’nin atık suların temizlendikten sonra dev tüneller yardımıyla denize deşarj edilmesi ihalesini kazanan Teknik Yapı Ticaret Anonim Şirketi’nin araç parkı oldu. Proje Müdürü Erdal Gökçe, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile yapılan protokolle araziyi aylık 187 milyon liraya kiraladıklarını söyledi.

Hurafeler öğretecekti

CÜPPELİ Ahmet Hoca’nın müritlerine hurafelerle dolu bir eğitim vermek için yaptırdığı külliyeye 28 Şubat sürecinde el konulmuştu. ‘Cüppeli’, 17 Ağustos Depremi’nde ölenleri ‘Zina, fuhuş yapanlar’ diye nitelediği için de 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Aydın yetiştireceğiz

20 derslikli modern bir liseye dönüştürülen külliyede, kızlı erkekli 370 öğrenci eğitim görüyor. Beykoz Çavuşbaşı Çok Programlı Lisesi Müdürü Osman Altan, ‘Burası Atatürk Cumhuriyeti’ne layık bir yer olarak ülkemize aydın insanlar yetiştirecek’ diye konuştu.
hürriyet.com
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2004 Çarşamba 12:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?