18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

’Kulp’taki 11 kişiyi PKK öldürdü’

PKK’lı Arif Sakık, Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde bulunan toplu mezardaki 11 kişinin, 1993 yılında, "ajan oldukları gerekçesiyle örgüt içi hesaplaşma sonucu” PKK tarafından öldürüldüğünü söyledi. Sakık, istenmesi halinde yer gösterebileceğini bildirdi.

DHA Diyarbakır Muhabiri Özgür Cebe imzasıyla Hürriyet gazetesinde yayımlanan haberi alıntılayarak aktarıyoruz..

Kapatılan Diyarbakır 1 No’lu DGM tarafından ömür boyu hapis cezasına çarptırıldıktan sonra ‘Topluma Kazandırma Yasası’ndan yararlandırılarak cezası 14 yıla indirilen Arif Sakık, Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’ne bağlı Alacaköyü yakınlarındaki Keper Mezrası’nda bir süre önce ortaya çıkarılan toplu mezarla ilgili ifade verdi.

Cezaevi Savcılığı kanalıyla ifadesi alınan Sakık, olay tarihinde kendisinin Diyarbakır’ın Kulp ilçesi ile Muş arasında kalan Şenyayla Bölgesi’nde PKK adına faaliyetlerde bulunduğunu anlattı. Arif Sakık, 11 kişinin öldürülmesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Kemiklerin bulunduğu bölgede örgüt içi hesaplaşma sonucu 11 kişi, ‘ajan’ oldukları gerekçesiyle infaz edildi. Bu kişilerin cesetleri daha sonra ‘Andok Bölgesi’ndeki bir ceviz ağacının altındaki yamaca gömüldü.

“OLAY YERİNDE GÖSTERME YAPABİLİRİM”

Daha sonra bu kişilerin öldürülmesi olayına karışan 4 kişi hakkında da örgüt idam kararı çıkardı. Bunlardan ikisi yine örgüt tarafından öldürülürken, ikisi de kaçtı.

Bu konuda can güvenliğim sağlanırsa olay yerinde yer gösterme yapabilirim. Kemikler sözünü ettiğim noktada yani ceviz ağacının altındaki yamaçta bulunmuşsa, bunlar köylü değil PKK’lıdır. Başka yer ise köylüler olabilir.”

KEMİKLERE DNA TESTİ

Bir dönem Abdullah Öcalan’dan sonra PKK’nın iki numaralı ismi Şemdin Sakık’ın küçük kardeşi olan Arif Sakık’ın ifadesi, Kulp Cumhuriyet Savcılığı ile kapatılan Diyarbakır DGM’nin yerine kurulan 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Kulp Cumhuriyet Savcılığı, kayıp köylülerin ailelerinden alınan kan örnekleri ile kemiklerin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini, buradan gelecek olan sonuca göre her şeyin netleşebileceğini belirtti.


HÜRRİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2005 Perşembe 15:00:08
Güncelleme :13 Ocak 2005 Perşembe 17:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?