22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Külüstür taktikle bir yere varılmaz

CHP’de muhaliflerin, Parti Meclisi’ni olağanüstü toplantıya çağırma girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Parti Meclisi yeterli çoğunluk sağlanamadığı için toplanamadı.

Kurultay sürecine sancılı başlayan CHP’de, genel merkez yönetimi ile muhalifler arasındaki ipler gerilmeye başladı. 19 imza ile PM’yi olağanüstü toplantıya çağıran muhaliflerin, bu girişimi CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, toplantı taktiği ile önlenmiş oldu. PM toplantısında sadece Baykal, Genel Seketer Önder Sav ve muhalif PM üyelerinin bulunması nedeniyle, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için toplantı yapılamadı.

Bu duruma tepki gösteren PM Üyesi Erbaşar Özsoy, CHP’nin kuruluşundan bu yana ilk kez PM’nin toplanamadığını söyledi. Özsoy, “Üzüntü verici olan bu toplantıya Merkez Yönetim Kurulu’ndan sadece Genel Başkan Deniz Baykal ve Genel Sekreter Önder Sav katıldı. Çoğunluk olmadığından PM toplantısını kapadılar” dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kendisine yakıştırılmayacak ifadeler kullandığını kaydeden Özsoy, “Kendi kızgınlığı nedeniyle bunu söylediğini varsayıyoruz. Bu tutumunu hoş görüyoruz ve onu yine sevgiyle bağrımıza basıyoruz. Arkadaşlarım, CHP’nin yolunu açan bir demokratik hareketi tüzüğe aykırı davranarak engellemek CHP Genel Başkanına ve MYK üyelerine yakışmaz” diye konuştu.

Partiye bir gün içinde 8 bin 48 yığma üyenin kaydedildiğini ifade eden Özsöy, bu konuları konuşmak için toplantıya çağırdıkları PM’nin, Genel Başkan Baykal ve Genel Sekreter Önder Sav’ın özel gayretleriyle engellendiğini ileri sürdü.

BAYKAL’DAN “KÜLÜSTÜR TAKTİK” BENZETMESİ

PM üyesi Emin Koç ise, yaptığı açıklamada, Baykal’ın, “bu tür çalışmalarla bir yere gidilemez” diyerek muhalifleri eleştirdiğini söyledi. Baykal’ın, muhaliflerin çalışmaları için “bunlar külüstür taktikler” dediğini ifade eden Koç, “CHP’de parti içi demokrasiyi çalıştırmak böyle adlandırılmamalı. CHP’de demokrasi biterse Türkiye’de biz demokrasiyi nasıl yürüteceğiz” dedi.

İstanbul’da görevden alınan 21 ilçenin görevden alınmasına ilişkin uygulamanın yargı kararıyla durdurulduğunu hatırlatan Koç, söz konusu yöneticilerin görevlerine iade edilmemesini eleştirdi. Koç şöyle konuştu:
“Bunu PM görüşmeyecek mi? Binlerce üye kaydediliyor partiye, partinin yeteri kadar üyesi var. Ama ilk defa Türkiye’de bu yönetim seçimi kazanma değil de kurultayı kazanma anlayışında. Türkiye’de seçimi nasıl kazanırız, partide demokrasiyi nasıl yükseltiriz anlayışından çok koltukları nasıl koruruz anlayışı hüküm sürüyor.”

basından
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 15:37:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Türk oglu IP: 84.72.178.xxx Tarih : 26.10.2007 21:32:32

Siz kendinizi ne zant ediyorsunuz -, muhalefet degil bu partiye düsmansiniz bir kere! Sayin Deniz Baykal gercek Türkiye Cumhuriyeti siyasetcisidir ve yüksek kalitede calisan bir CHP Baskanidir. Sizler görevinizi basaramadiysaniz ve her secimde gereken fikri ve isbirligini sunamadiysaniz CHP'nin ne sucu var veyahut Deniz Baykal'in ne sucu var bunda? Kurun yeni bir siyaset partisi görelim sizin sergilemek istediginiz performansinizi ve yeteneklerinizi! Birakin bu bos laflarida artik kendi yolunuzu cizin durmadan CHP ile ugrasacaginiza!