30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Kundakçıyı 5 çocuk görmüş

Almanya’da 9 Türk’e mezar olan yangının kundaklama sonucu çıktığı iddialarında, kundakçıyı gördüğünü söyleyen çocukların sayısı 5’e çıktı. Polis, şimdilik iki çocuğun ifadesine başvurdu. Diğerlerinin aileleri, çocukların psikolojik durumlarını göz önünde bulundurarak ifadelerin alınmasına razı olmadı.

Almanya’nın Ludwigshafen kentinde geçen pazar günü çıkan ve 9 Türkün ölümüne yol açan yangınla ilgili olarak öne sürülen kundaklama iddialarında, kundakçıyı gördüğü belirtilen çocuk tanık sayısının şimdiye kadar bilindiği gibi 2 değil, 5 olduğu ortaya çıktı.

Aylin ve Bedriye Kaplan kardeşlerin dışında, ikisi kız biri erkek, F, B. ve K. isimli, yaşları 7 ile 9 arasında değişen çocukların yangından neredeyse hemen sonra, eşzamanlı olarak ve farklı yerlerde benzer ifadelerde bulunduğu öğrenildi. Ayrıca yangının elektrik kontağından çıkma ithimalinin zayıf olduğu, çünkü tesisatın 8-10 yıl önce yenilendiği belirtildi. Binada bir gün önce de garip bir kokunun hákim olduğu belirlendi.

BABA BİR ŞEY KOKUYOR

Kokuyu ilk fark eden ise, bina sahibi olarak bilinen Zeki Karakaplan’ın küçük kızı Ayten Karakaplan. Ayten Karakaplan’ın "Baba, burada bir şey kokuyor" diyerek merdivenleri sildiği, ancak kokunun gitmediğini anlattığı öğrenildi. Bu iddia da yangından bir gün önce bir kişinin binaya girip yanıcı bir maddeyi merdivenlere ve yerlere sürmüş olabileceği ihtimalini doğurdu.

AYNI İFADEYİ VERDİLER

"Tanık çocuklar"ın farklı yerlerde, farklı kişilere aynı şeyi anlattıkları öğrenildi. Yangının tanıklarından 8 yaşındaki Bedriye’nin daha olaydan hemen sonra babasına "Bir adam yaktı" dediği, Aylin’in de annesine aynı şeyleri söylediği belirlendi.

F. ve Bedriye aynı yerde, aynı ifadeyi verirken, diğer çocuklar Aylin, B. ve K’nın da farklı bir hastanede binanın bir kişi tarafından yakıldığını anlattığı öğrenildi. Çocukların üçünün bir hastanede, ikisinin ise bir başka hastanede tedavi edildiği belirtildi.

ÇocuklarIn İfadelerİne göre yangIn nasIl oldu

Önce Bedriye Kaplan (8) ve B. binadan içeriye girdi ve o sırada evi kundakladığı ileri sürülen adamı gördüler.

Adam dışarıya çıkarken, A, K. ve F. isimli çocuklar binaya girdi. Meçhul şahıs, K. isimli çocuğun başını okşadı.

Çocuklar binaya girdikten sonra Bedriye Kaplan, dışarı çıkan adamın arkasından "Örtelim de bir daha içeriye girmesin" diyerek kapıyı kapatmak istedi.

Ancak bu sırada adam, ayağıyla kapının kapatılmasını engelledi. Bunun üzerine 5 çocuk da yukarıya kaçtılar.

Peşlerinden gelen adamdan korkan çocuklar, merdivenin parmaklıkları arasındaki boşluktan adamın ne yaptığını izlediler.

Bu sırada Bedriye Kaplan, kardeşi Aylin’e "Koş!.. Elindeki sopayı tutuşturdu" deyince, bütün çocuklar yukarıya kaçtı.

İfadelere göre meçhul şahıs, yaktığı çırayı merdivenlerin hemen yanı başında duran bebek arabasının yanına, yere attı.

Aylin Kaplan (9), adamın elinde bir şişe gördüğünü söylerken, çocuklar Zeki Karakaplan’a "Biri yangın çıkarttı" dediler.

Zeki Karakaplan da bunun üzerine aşağıya bakınca, alevlerin bodrum kattan ve zemin kattan yükseldiğini gördü.

Hızla aşağıya inen Zeki Karakaplan, bahçedeki musluğa bağlı hortumla yangını söndürmek istedi. Ancak hortumun takılı olmadığını fark edince, tekrar içeriye girdi.

Bu sırada gelen polis, Zeki Karakaplan’ı hızla dışarıya çıkarttı ve bir daha yukarıya çıkmasına izin vermedi. Bu sırada da alevler tüm binayı sardı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2008 Pazar 04:35:59
Güncelleme :10 Şubat 2008 Pazar 11:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?