17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Kupada Cristian'ın gecesi

Derbideki futboluyla eleştirilen Cristian'ın 2 golle yıldızlaştığı gecede Fenerbahçe Sivasspor'u 2-0 mağlup etti. Mert Günok da 87. dakikada bir penaltı atışında Erman Kılıç'a geçit vermedi.

Ziraat Türkiye Kupası A grubu ilk maçında Sivasspor'u konuk eden Fenerbahçe, derbideki oyunuyla eleştirilen Cristian Baroni'nin golleriyle maçı 2-0 kazandı ve grup aşamasına üç puanla başladı.

Maça istekli başlayan Fenerbahçe ilk 20 dakikada tempoyu yönlendiren taraftı. Özellikle Milos Krasic'in arzulu oyunu dikkat çekerken Sarı-Lacivertliler son pasları isabetli yapamayınca ilk 45 dakika golsüz tamamlandı.

İkinci yarıya, ilk yarıya oranla daha tutuk başlayan Fenerbahçe kalesinde Sivasspor zaman zaman kontra ataklarla etkili olmaya çalışsa da sonuç alamadı.

Dakikalar 65'i gösterdiğinde üretkenlikte sıkıntı yaşayan Fenerbahçe'de oyuna Moussa Sow ve Cristian Baroni dahil oldu. Oyuna girer girmez topla buluşan Moussa Sow ceza sahası içinde pasını Cristian'a çıkardı. Brezilyalı oyuncu da topu şık vuruşla ağlara göndererek Sarı-Lacivertlileri 1 - 0 geçirdi.

84. dakikada yeniden sahneye çıkan Cristian farkı ikiye çıkaran golü kaydetti. Bu golden 2 dakika sonra Bekir'in müdahelesiyle Eneramo kendini yerde bulunca hakem Deniz Çoban penaltı noktasını gösterdi. Topun gerisine geçen Erman Kılıç'ın vuruşunda kaleci Mert Günok penaltıyı çıkardı.

Bu dakikadan sonra Krasic ile rakip kalede pozisyon bulan Fenerbahçe, bunlardan yararlanamadı ve Sarı-Lacivertliler zorlu mücadeleyi 2-0 kazanrak grup aşamasına üç puanla başladı.  

AA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2012 Çarşamba 22:31:49
Güncelleme :19 Aralık 2012 Çarşamba 22:42:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?