24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Kupa'nın açılışına katılacak mı?

Güney Afrika Dünya Kupası'nın başlamasının heyecanını yaşarken, Nelson Mandela'nın torunu feci bir trafik kazasında can verdi. Mandela açılış törenine 15 dakika katılacaktı ancak trajik ölüm sonrası bu kararından vazgeçti.

Nobel Barış Ödülü sahibi Mandela'nın 13 yaşındaki torunu Dünya Kupası açılış konseri sonrasında trafik kazasında hayatını kaybetti.

Mandela ailesi bugün başlayacak Dünya Kupası'na gölge düşürmemek için talihsiz kazanın fazla büyütülmemesini istiyor.

Dünya Kupası açılış konseri Güney Afrika'nın başkenti Johannesburg'da Orlando Stadyumu'nda yapıldı. Konser sonrası trajik bir kaza yaşandı. Konsere katılan Nelson Mandela'nın 13 yaşındaki torunu Zenani Mandela trafik kazasına kurban gitti. Ancak Mandela ailesi kazanın detaylarıyla ilgili bilgi vermiyor. Kazada sadece Mandela'nın torununun öldüğü belirtiliyor.

13 yaşındaki Zenani Mandela geçtiğimiz çarşamba günü doğum gününü kutlamıştı.

MANDELA VAKFI'NDAN AÇIKLAMA

Mandela'nın 13 yaşındaki Zenani'nin ölümünü büyük bir üzüntüyle öğrendiği, bu şartlarda açılış maçına katılmasının uygun olmayacağı belirtildi.

Açıklamada, Güney Afrikalıların ve tüm dünyadaki insanların bu trajedide Mandela ve ailesinin acısını paylaşacağından emin olunduğu kaydedildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 12:52:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?