19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Küre'de maden faciası: 19 ölü

Kastamonu’nun Küre ilçesinde bir maden ocağında kaynak yapılırken çıkan yangın sonucu 30’dan fazla işçi mahsur kaldı.

Kastamonu Valisi Mustafa Kara, tünellerde devam eden kurtarma çalışmalarında 19 işçinin cesedine ulaşıldığını açıkladı, 17 işçi de, yerin 150 metre altındaki ocaktan yaralı olarak çıkarıldı.

Hâlâ madende mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Mahsur kalan kişiler, Etibank AŞ’ye maden çıkartan STFA Tünel inşaatında çalışıyorlardı.

Küre İlçe kaymakamı Alper Tanrısever, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, yangına müdahale edildiğini, çevre ilçelerden olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildiğini söyledi.

Kurtarma çalışmaları devam ederken jandarma ve polis tarafından çevrede güvenlik önlemleri alındı.

Mahsur kalanların yakınları ise maden ocağı önünde beklemeye devam ediyor.

Bu arada mahsur kalan işçilere telefonla ulaşıldığı ve şu anda durumlarının iyi olduğu bildirildi.

“YERİN ALTINDA 3 SAAT KORKU DOLU ANLAR YAŞADIM”

Bu arada Maden ocağında çıkan yangında yaralı olarak kurtarılan işçi Ali Çınar, yerin altında 3 saat korku dolu anlar yaşadığını söyledi.

Maden ocağından yaralı olarak kurtarıldıktan sonra Küre Sağlık Ocağı’nda tedavi altına alınan Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ocakta kaynak yapıldığı esnada madene giden bantlara sıçrayan kıvılcımın ateş alması sonucu yangın çıktığını söyledi.

Yangın çıkan alanın arka tarafında 6 arkadaşıyla birlikte bulunduklarını söyleyen Çınar, tünelin giriş kısmından gelen rüzgarın etkisiyle yangının iç taraflara doğru ilerlediğini bildirdi.

Kendisinin tünelde bulunan bantların altında kaldığını ve 3 saat boyunca burada korku dolu anlar yaşadığını ifade eden Çınar, dumandan dolayı içeride kimseyi göremediğini, sadece arkadaşlarıyla konuşabildiklerini kaydetti.
BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 19:53:52
Güncelleme :9 Eylül 2004 Perşembe 00:25:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ümit doker IP: 88.231.171.xxx Tarih : 12.06.2008 09:37:04

büyük gecmiş olsun meslek taşlarımız . ger cekden yer altında kaynak yapmak gercekden zor ve cok dikkat isteyen bır iş kücük bır hatanız kendin ve yanındaki arkadaşlarınız hayatını risk ke attıgı gibi cok kişinin ocagı söner vicdanın sesini nasıl durdurursun aman dikkat ben de yer altın da kaynakcıyım ben anlıyorum sizi terkrar gecmiş olsun CENAB,I ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN,,