18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Kürt gençleri Koreli askerler eğitiyor

Irak’ın kuzeyindeki Erbil kentindeki Kore birliğindeki askerler, 7 dalda açılan kursla Kürt öğrencileri eğitmeye başladı. Toplam 1 milyon Dolar’a mal olan kurslarda 15’i kadın toplam 150 öğrenci eğitim görüyor.

Erbil’de Koreli askerlerin bulunduğu Zaytun Kampı’nda ilk eğitim günü nedeniyle düzenlenen törene Erbil Valisi Nevzat Hadi, Zaytun Kampı Sorumlusu General Hwang Euı Don ve birçok yetkili katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Kamp Sorumlusu General Hwang Euı Don, 7 dalda kurdukları iş eğitim kurslarında Iraklı gençlerin birçok konuda uzmanlaşma şansı bulacaklarını söyledi. İş eğitim programlarının yanı sıra kültürel programlar da hazırladıklarını belirten Hwang Euı, "Kursa katılan gençler Kore kültürünü de tanıma şansı yakalayacak.

Yakında Kore dili ve Tae Kwon Do kursları da açacağız. Aşçılık, motor bakımı, elektronik, zirai makine kullanımı, iş makinesi ve araba kullanımı konularında 7 ayrı dalda kurslarımız bugün başladı. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki buradaki eğitim Kore’deki kurslar kadar iyi.

Kursa katılan öğrencilerimiz için çok yararlı bir program hazırladığımızı düşünüyoruz" dedi. Erbil Valisi Nevzat Hadi ise, Koreli askerlere bugüne kadarki yardımları için teşekkür ederek, bu kursun da Erbil halkı için çok yararlı olduğunu söyledi.

Yemek kursuna katılan bayan öğrencilerden Necla Vahab da, kursun kendileri için çok büyük bir şans olduğunu ifade ederek, "Bize dünya mutfaklarından çeşitli yemekler öğretiyorlar. Benim için iyi bir deneyim" diye konuştu.

Elektronik kursu katılımcılarından Tahsin Abdurrahman ise, Koreli askerlere teşekkür ederek, "Ben elektronik konusunda biraz tecrübeliydim. Kendimi geliştirmek için bu kursa katıldım. Çok mutluyum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 15:27:42
Güncelleme :26 Şubat 2005 Cumartesi 15:32:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?