20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

'Kürt Mehmet Türk Mehmet'

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın, “Kürt Mehmet hep nöbette dönemi bitti. Öyle yağma yok. Türk Mehmet ile Kürt Mehmet aynı görevi yapacak” sözleri Genel Kurul’da tartışmaya neden oldu.

KKTC ile sağlık alanında işbirliği anlaşması görüşülürken, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın yaptığı açıklama Genel Kurul’da tartışmaya neden oldu.

MHP milletvekili emekli tümgeneral Erdal Sipahi, Kaplan’ı bölücülük gayretlerini Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sıçratmaya çalışmakla suçladı.

Sipahi, “Biraz önce bir takım bölücülük gayretlerinin TSK’ya sıçratılmasına ilişkin kötü bir örnek yaşadık. Bölücülük gayretlerinin TSK saflarında birlikte görev yapan, birlikte can veren çocuklarımıza sıçratılmasına ben müsaade etmiyorum. Bu sözleri telin ediyorum” dedi.

Silahlı Kuvvetler’den emekli olduğunu hatırlatan Erdal Sipahi, “Çanakkale’deki Sakarya’daki şehitliklere gidin bakın” diye konuştu.

Sipahi, “Gelibolu’da görev yaparken Şırnak Tugay Komutanı olarak tayinim çıktı. Gelibolu’da emrimde görev yapmış ne kadar er varsa Şırnak’a gelip elimi öptüler, Gelibolu’da canım ciğerimdi de Şırnak’a gidince başkası mı oldular?” diye sordu.

ntv
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 11:44:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?