19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kürt TV'si Türk elçinin sözlerini yayınladı

KDP Genel Başkanı Mesud Barzani’nin, El Cezire’ye verdiği röportajda, "Türkiye, federasyonumuzun tanınması noktasında zorluk çıkarmayacak. Bunu üst düzey yetkililer açıkça söyledi" sözlerinin ardından başlayan tartışmada yeni bir noktaya gelindi. Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Kürdistan TV, Türk Dışişleri yetkililerine ait olduğu iddia edilen bir bantı yayınladı. Bantta, Barzani’yi doğrulayan ifadelerin olduğu görüldü.

KDP Genel Başkanı Mesud Barzani’nin geçtiğimiz hafta El Cezire TV’ye verdiği bir röportajda dile getirdiği iddialar, Türkiye kamuoyunun gündemine de girdi. Barzani, El Cezire TV’ye, "Türkiye, federasyona engel olmayacağını, üst düzey yetkilileri aracılığıyla iletti" dedi.

Barzani’nin bu sözleri gündeme girince, gazeteciler iddiayı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’e sordu. Gül, soruya net bir cevap vermedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, iddianın gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Bu gelişmeler üzerine, Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Kürdistan TV, önceki akşam 18.30’daki Ana Haber Bülteni’nde, bir bant yayınladı. Bantta Türkçe konuşan kişinin Dışişleri Elçisi Osman Korutürk olduğunu iddia eden Kürdistan TV, Barzani’nin sözlerini doğrulayan ifadeleri, Kürtçe altyazıyla ekrana taşıdı.

Kürdistan TV, bu haberi bir sonraki bülteninde de izleyicilerine gösterdi. İnternette yayın yapan ve Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Nasname adlı internet sitesi de haberi manşetten duyurdu.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2004 Pazartesi 20:09:13
Güncelleme :21 Haziran 2004 Pazartesi 20:13:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?