24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Kürtçe çağrı merkezine yeşil ışık

Avea Genel Müdürü Akdemir, Kürtçe çağrı merkezi açabileceklerini belirtti

Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, Ankara'da bir grup gazeteciyle bir ayara geldi. Akdemir; televizyon, polis anonsları ve son olarak siyasi propaganda yasağı da kaldırılan Kürtçe'de, cep telefonu çağrı merkezi kurma düşüncesi olup olmadığı sorusunu, "Böyle bir talep yok. Gelirse de bu servisi de verebiliriz. Zaten İngilizce hizmet veriyoruz" diye konuştu.

1 NİSAN'DA CEP'LE İLGİLİ 3 KRİTİK UYGULAMA DEVREYE GİRDİ
Akdemir, 1 Nisan'da üç kritik uygulamanın yaşama geçirildiğini anımsatarak, "Ara bağlantı ücretleri düştü. Cep telefonunda, tavan ücret 64 kuruştan, 40 kuruşa indi. Kontörden dakikaya geçildi. Bütün yapı yeniden oluşuyor. Bu nedenle ilk aşamada sanki konuşma ücretleri artmış gibi algılandı. Ancak, bunun zamanla tüketicinin lehine olduğu görülecek" dedi.
Haber

AVEA'DAN KÜRTÇE AÇILIMI: "TALEP GELİRSE KÜRTÇE ÇAĞRI MERKEZİ VERİRİZ"

Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, talep gelmesi halinde 'Kürtçe' çağrı merkezi açabileceklerini söyledi. Akdemir, "Böyle bir talep yok. Gelirse de bu servisi de verebiliriz. Zaten İngilizce hizmet veriyoruz" dedi.

AVEA Genel Müdürü Erkan Akdemir; Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, talep gelmesi halinde 'Kürtçe' çağrı merkezi açabileceklerini söyledi. Akdemir, "Böyle bir talep yok. Gelirse de bu servisi de verebiliriz. Zaten İngilizce hizmet veriyoruz" dedi.
Avea Genel Müdürü Akdemir, Ankara'da dün bir grup gazeteciyle bir ayara geldi, başta kontörden kuruştan geçişte tarifelerin yükseldiği yönündeki iddialar olmak üzere gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Akdemir, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) abone şikayetleri üzerine, 1 Nisan'da, kontörden kuruşa geçişte zam geldiği gerekçesiyle yeni tarifeleri mercek altına aldığı yönündeki sözlerinin anımsatılması üzerine uygulamaya ayrıntılı olarak anlattı. Akdemir, 1 Nisan'da üç kritik uygulamanın yaşama geçirildiğini vurgulayarak, "Ara bağlantı ücretleri düştü. Cep telefonunda, tavan ücret 64 kuruştan, 40 kuruşa indi. Kontörden dakikaya geçildi. Bütün yapı yeniden oluşuyor. Bu nedenle ilk aşamada sanki konuşma ücretleri artmış gibi algılandı ya da böyle algılanabilir. Ancak, bunun zamanla tüketicinin lehine olduğu görülecek" dedi.
Akdemir, ev ve işyerlerinde kullanılan sabit telefondan bu yana kontör uygulamasının devam ettiğine işaret ederek, yılların birikimi olan alışkanların bir anda değişmesinin mümkün olmadığını, kuruş sisteminin zamanla yerleşeceğini vurguladı.

KÜRTÇE ÇAĞRI MERKEZİNE YEŞİL IŞIK

Akdemir; televizyon, polis anonsları ve son olarak siyasi propaganda yasağı da kaldırılan Kürtçe'de, cep telefonu çağrı merkezi kurma düşüncesi olup olmadığı sorusuna net yanıt verdi. Akdemir, "Böyle bir talep yok. Şu ana kadar bu yönde bir talep de gelmedi. Gelirse bakarız, bu servisi de verebiliriz. Zaten İngilizce hizmet veriyoruz" dedi.

GENÇLER SMS İSTİYOR

Akdemir, Avea'nın düzenli olarak abone davranışlarına ilişkin anket ve saha çalışması yaptığını söyledi. Gençlerle de bir araya geldiğini ve onları dinlediğini kaydeden Akdemir,

gençlerin kendisinden ne istediği sorusunu, "Gençlerle bir araya geldiğimizde, bizden daha çok ücretsiz kısa mesaj (SMS) istiyorlar. 500 değil, 2 bin mesaj istiyorlar" sözleriyle yanıtladı.

VATANDAŞTAN ‘HER YÖNE' TALEBİ

Akdemir, ilk kez Avea'nın uygulamaya koyduğu, sabit bir ücret karşılığında abonenin, her yöne dilediğince konuşmasına olanak sağlayan tarifeye dikkat çekerek, "Vatandaş, bu kampanyadan çok memnun kalmış. Vatandaş, cep telefonuyla her yöne (rakip operatörlere ve sabit telefona) doğru sınırsız konuşmak istiyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2010 Pazar 11:35:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hamdi IP: 80.239.242.xxx Tarih : 11.04.2010 17:55:05

 Selamun aleyküm  sanki kürtler türkce bilmiyorda sen çagrı merkezi açacaksın?