25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Kürtçe propagandaya izin

TBMM Anayasa Komisyonu Türk vatandaşlarının günlük yaşamlarında geleneksel olarak kullandıkları yerel dil ve lehçelerle de sözlü propaganda yapılabilmesine imkan veren düzenlemeyi kabul etti.

Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri hakkındaki kanun ile Milletvekili Seçimi kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi görüşmeleri sürdüren TBMM Anayasa Komisyonu Kürtçe propaganda yasağını kaldıran düzenlemeyi kabul etti. Komisyonda seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkındaki kanunun 58. maddesinde yapılan değişikliğe göre, propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer her türlü matbualar üzerinde Türk bayrağı ve dini ibarelerin bulundurulması yasak olacak. Radyo ve

Televizyonda yapılacak propaganda yayınlarıyla diğer seçim propagandalarında Türkçe kullanılması esas olacak. Ancak siyasi partiler ve adaylar seçim döneminde, Cumhuriyet Anayasası'nda belirtilen temel niteliklere, devletin ilkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı olmamak şartıyla Türk vatandaşlarının günlük yaşamlarında geleneksel olarak kullandıkları yerel dil ve lehçelerle de sözlü propaganda yapabilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2010 Perşembe 16:37:04
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 17:36:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?