19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kuş gribi, Gates'in zirvesini iptal ettirdi

Yazılım devi Microsoft'un Başkanı Gates ile uluslararası 150 tepe yöneticiyi İstanbul'da buluşturacak yöneticiler zirvesi, çoğu yöneticinin Türkiye'deki kuş gribini bahane göstermesinin ardından iptal edildi. Gates yine de geliyor

Türkiye'de görülen kuş gribi vakaları, İstanbul'da yüzlerce tepe yöneticinin katılacağı uluslararası bir toplantının iptaline yol açtı. Önümüzdeki pazartesi günü Microsoft'un kurucusu ve Başkanı Bill Gates ile aralarında CEO'ların da bulunduğu 150 tepe yöneticiyi İstanbul Çırağan Otel'de bir araya getirecek 'Microsoft Yöneticiler Zirvesi' kuş gribi nedeniyle iptal edildi.
İptal kararı, 150 tepe yöneticinin yarısından fazlasının Türkiye'de görülen kuş gribi vakalarını öne sürerek, toplantıya katılmayacağını bildirmesi üzerine alındı.
Bu iptalin ardından, Gates'in, bu kez de Türkiye'de iş dünyası ile buluşacağı geniş katılımlı yeni bir toplantı düzenleniyor. Toplantı, Microsoft Türkiye tarafından organize ediliyor. Zirve iptal edilmeseydi, şimdiye kadar Londra, Paris, Prag ve Viyana'da yapılan toplantıların beşincisi Gates'in katılımıyla İstanbul'da yapılacaktı.

'İptaller yarıya ulaşmıştı'
Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, planlarını son ana kadar zirvenin İstanbul'da yapılması üzerine kurduklarını ancak Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinden zirveye katılacak 150 tepe yöneticinin yarısından fazlasının, kuş gribini öne sürerek katılamayacaklarını bildirmelerinin ardından, toplantının iptal edildiğini söyledi.
Uluslararası zirve iptal edilmesine rağmen, Bill Gates'in pazar günü Türkiye'ye geleceğini belirten Arkan, "Kuş gribi nedeniyle uluslararası toplantı iptal edilince biz bunu Türkiye'den takviye edelim istedik. Pazartesi günü için iş yaptığımız 300'e yakın yöneticiyi Gates ile buluşturan bir toplantı organize ediyoruz. Ayrıca aynı günün sabahı Gates, öğrencilerle bir araya gelecek" dedi.


Davos'un ardından İstanbul'a geliyor
Bill Gates, katılacağı Davos toplantılarının ardından pazar günü Türkiye'ye gelip, pazartesi günü öğrenciler ve iş dünyası ile buluşacağı iki ayrı toplantıda konuşacak. Programa göre Gates, İstanbul'da ilk olarak saat 11.30'da Türkiye'nin dört bir yanından gelecek 2 bin 500 öğrenci ile buluşacak.
Ziyaret kapsamında, Microsoft'un bilgisayar kullanmaya yeni başlayanlara yönelik projeleri, Bill Gates tarafından duyurulacak.
Gates'in ziyareti sırasında ayrıca, Microsoft'un bilgisayar kullanımına yeni başlayanlara yönelik ürünü Windows XP Starter Edition'ın Türkçe versiyonu da tanıtılacak. Yeni sistem bilgisayarla ilk kez tanışacak kişiler için büyük kolaylık sağlıyor ve tamamen Türkçe olacak.
Pazar günü Türkiye'ye gelecek olan Gates, son dönemde 3'üncü kez Türkiye'yi ziyaret etmiş olacak. Bill Gates, bundan önce, iş için Ankara'ya, tatil için de eşiyle Marmaris'e gelmişti.
Milliyet
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 17:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?