19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

'Kuş gribi' can aldı

Tayland Sağlık Bakanı Sudarat Keyuraphan, başkent Bangkok'taki bir hastanede tedavi edilen 6 yaşındaki erkek çocuğun dün gece hayatını kaybettiğini açıkladı. Keyuraphan, virüse yakalanmasının ardından çocuğun sağlık durumunun hızla kötüleştiğini ve tedaviye rağmen hayatını kaybettiğini söyledi.
Öte yandan, tespit edilen 2 yeni vaka ile Taylan'da kuş gribine yakalananların sayısı 4'e yükseldi. Bazı şüpheli vakaların da incelendiği belirtilirken, Sağlık Bakanlığı'ndan bugün konuyla ilgili bir açıklama yapılacağı kaydedildi.

Kuş gribi salgını, Tayland'ın 8 bölgesinde daha kendisini gösterdi. Ülkenin 8 bölgesinde daha ölümcül virüsü taşıyan kümes hayvanları tespit edildi.
Tayland Tarım Bakanı Somsak Thepsuthin, "Ülkenin 8 bölgesinde, çoğunluğu tavuk olan yaklaşık 100 bin kümes hayvanında virüsü tespit ettik" dedi.
Thepsuthin, tavukların yanısıra ördek, bıldırcın ve horoz gibi hayvanların da virüsten etkilendiğini belirtti.

Hastalığın ilk olarak Sindh eyaletinde tespit edildiğini belirten İslamabad Quality Breeders uzmanlarından Veteriner Doktor Cavid Zahir, "Hastalığın Karaçi'de belirdiği, çeşitli laboratuar testleri ile ortaya çıktı" dedi. Zahir, hükümetin bildiri yayınlayarak Karaçi'deki tavukların itlaf edilmesini istediğini açıklayarak, "Bütün tavukları öldürmekten başka, bu hastalıktan kurtulmanın başka çaresi yoktur" diye konuştu.

BANGKOK/KARAÇİ- İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2004 Pazartesi 11:16:29
Güncelleme :26 Ocak 2004 Pazartesi 11:23:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?