18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Kuşadası'nda ölenlerin sayısı beşe çıktı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bu sabah meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı beşe yükseldi. İngiliz turist Helen Pallhall ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden diğer dört kişinin kimlikleri Eda Okyay, Deniz Tutum, Ufuk Yücedemir ve İrlanda uyruklu Tana Whalen olarak açıklandı.

Olayı protesto etmek için ilçede her yere Türk bayrağı asıldı.

Patlamada yaralanan 16-17 yaşlarındaki İbrahim Uçar da Kuşadası'ndan İzmir'e getirilerek Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yatırıldı. İbrahim Uçar'ın patlamanın olduğu minibüsün muavini olduğu belirtildi.

Kadın canlı bomba şüphesi

Polis, olaya 'bir kadın canlı bombanın neden olduğu' yönündeki ihtimalleri değerlendiriyor. Soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini vurgulayan Kuşadası Kaymakamı Ali Barış, ''bütün olasılıkları değerlendiriyoruz. Bunların arasında 16-17 yaşlarında bir kız çocuğunun canlı bomba olasılığı da var. Ama henüz daha kesinleşmedi" dedi.

Kaymakam Barış, patlamada ölenlerden birinin İrlanda vatandaşı olduğunun tahmin edildiğini ve kimlik tespit çalışmalarının sürdüğünü de kaydetti.

Aydın Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan da, ''Kuşadası'ndaki patlamanın canlı bomba mı, yoksa bir düzeneğin patlatılması sonucu mu meydana geldiği henüz netlik kazanmadı'' dedi.

Olayı üstlenen henüz yok

Aydın Valisi Mustafa Malay ise, olayı henüz bir terör örgütünün üstlenmediğini ifade etti. Malay, ''çok yönlü olarak soruşturma sürüyor. Olayın, daha önce aynı yerde meydana gelen patlamayla bağlantısı araştırılıyor. Ölenler arasındaki bir kadının, bombayı taşıyan kişi olması ihtimali var. Bu kadın canlı bomba da olabilir, elinde bombalı paketi de taşıyor olabilir'' diye konuştu
.
Soruşturma kapsamında başta İzmir olmak üzere, çevre il ve ilçelerdeki emniyet ve jandarma birimleri şüpheli iki araç konusunda uyarıldı.

Polis ekipleri devriye geziyor

Şüpheli paket ihtimaline karşı polis ekipleri, kamu kurum ve kuruluşları ile halkın yoğun olduğu bölgelerde devriye görevi yapmaya başladı.

İlçenin Atatürk Bulvarı, patlamanın ardından trafiğe kapatıldı. Olay yeri çevresinde yaklaşık 50 metrelik güvenlik şeridi oluşturuldu.

Patlamanın meydana geldiği minibüsten geriye kalan parçalar, bir kamyona yüklenerek olay yerinden kaldırıldı. Kuşadası Belediyesi'ne ait ekipler, patlama nedeniyle çevreye yayılan parçaları temizliyor.

Kuşadası'ndaki patlama sabah saat 10.45 sıralarında Kadınlar Denizi'ne sefer yapan minibüste meydana gelmişti. Patlama seyir halindeki minibüs, Atatürk Anıtı önüne geldiğinde olmuştu. Olayda 4 kişi ölmüş, 14 kişi yaralanmıştı.

Atatürk Anıtı önünde daha önce de tuvalete konulan bir bombanın imhası sırasında patlama meydana gelmişti. Elinde bomba patlayan bir polis memuru şehit olurken, 5 polis de yaralanmıştı.
AA / KENTHABER
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2005 Cumartesi 19:09:10
Güncelleme :17 Temmuz 2005 Pazar 12:45:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?