20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Küstahlığın bu kadarına pes..

Türkiye’nin AB üyeliğinin en çok tartışıldığı ülkelerin başında gelen Fransa’da yayımlanan Paris Match dergisi, ’Türkiye, yoksul Güneydoğu yüzünden AB’ye alınmasın’ mesajını verdi.

Milliyet gazetesinin haberine göre, dergi son sayısında yayımladığı 10 sayfalık foto-röportajda, ’yoksul ve geri kalmış Kürt çoğunluklu Güneydoğu yüzünden Türkiye’nin AB’ye alınmaması gerektiği’ni vurguladı.

İran-Irak sınırı yakınlarındaki Tekelli ve Günyazı köyleri hakkındaki röportaj, ’Avrupa’nın gelecekteki Doğu kapılarına hoş geldiniz’ başlığıyla verildi.

Atatürk’e hakaret

Milliyet’in haberine göre, dergi Michel Peyrard imzalı röportajda Atatürk için ’Kürdistan’ın mezar kazıcısı’ ifadesini kullandı.

Köylere bir Avrupa Birliği bayrağı da götüren dergi, mizansane dayalı fotoğraflara yer verdi ve bölgeden sürekli olarak ’Kürdistan’ şeklinde söz etti.

Yüksekova’ya ’eroin şehri’ tanımlaması

"Türkiye’nin en doğusundaki küçük kasaba Şemdinli’nin girişinde Avrupalı İstanbul bin 600 kilometre geride kalan eski bir hatıradan başka bir şey değil" yorumunda bulunan dergi, Yüksekova’yı da ’eroin şehri’ olarak tanımladı. Dergide bölgedeki insanlar için "Almanya dışında bir AB ülkesinin adını söylemekte zorlansalar da bir gün onun parçası olmak istiyorlar" denildi.

Bölgede musluk suyu ve elektrik yok

Paris Match muhabiri, Günyazı’da ve genelde bölgede musluk suyu ve elektrik bulunmadığını vurguladıktan sonra, bölgede tek lüksün Kürtçe yayın yapan Kürdistan TV ve Roj TV’ye yönlendirilmiş çanak antenler olduğunu belirtiyor, ama bunlar için gerekli olan elektriğin nasıl temin edildiğinden bahsetmiyor.
MİLLİYET
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2004 Cumartesi 13:38:53
Güncelleme :23 Ekim 2004 Cumartesi 14:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?