19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kutlular ve Şirin'in cezası onandı

Yargıtay 8. Ceza Dairesi, Yeni Asya gazetesi’nin Sahibi Mehmet Kutlular ve Selam Gazetesi Yazarı Nurettin Şirin’e Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 312. maddesinin ikinci fıkrasından verilen mahkumiyet kararlarını onadı.

Kutlular 312. maddenin ikinci fıkrasında yapılan değişikliğin ardından yeniden yargılanmıştı. Kapatılan Ankara 1’nolu DGM, Kutlular’ı ilk ceza olan 2 yıl bir gün hapis cezasına çarptırmıştı.

Temyiz incelemesini yapan Yargıtay 8. Ceza Dairesi, kararı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın istemi doğrultusunda bire karşı dört üyenin oyuyla onadı.

Kararlarda ve karşı oy gerekçelerinde, dava konusu yazılardaki "deprem ve 28 şubat" üzerinden yapılan yorumlar değerlendirildi.

Onama gerekçesinde, "Laik yaşam biçimini benimseyen kesimlerden dolayı depremin meydana geldiği belirtilerek toplumun bir kesimi hedef gösterilmiştir" denildi.

Kararlara katılmayan 8. Ceza Dairesi Başkanı Aslan ise düşünce özgürlüğünün devlet veya halkın bir bölümü için aykırı, şaşırtıcı ve endişe verici cinsten olanlarını da kapsadığını belirtti.

Aslan, "28 şubat’ın eleştirilemeyeceği, buna yönelik her eleştirinin halkı inanan ve inanmayan, laik-antilaik diye ayrıma tabi tuttuğu öyleyse suç olduğu gibi bir sonuca varmak mümkün değildir" dedi
AA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2004 Çarşamba 11:58:44
Güncelleme :27 Ekim 2004 Çarşamba 12:03:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?