18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Kuzey Iraklı Kürtler bağımsızlık için yürüdü

Irak’tan ayrılarak tek başlarına devlet kurmak isteyen Kuzey Iraklı Kürtler Kerkük, Süleymaniye ve Dohuk’ta çeşitli eylemlerle seslerini duyurmaya çalışıyor. Erbil’de yaşayan Kürtler de "Kürt devleti"nin tanınması taleplerini mum yakarak düzenledikleri yürüyüşle duyurmaya çalıştılar.
Erbil Midye Kapalı Spor Salonu’nda saat 20.00’de (TSİ 19.00) düzenlenen etkinliğe katılan mahalli sanatçılar, Kürtçe şarkılarla göstericilere destek verdi. Daha sonra taşıdıkları "Kürdistan" bayraklarıyla mum yakarak dışarı çıkan kalabalık, Belediye Başkanlığı’na kadar yürüdü.

"Bağımsız bir devlet istiyoruz" şeklinde slogan atan grup, belediye binası önünde "haklı taleplerinin" karşılanması gerektiğini dile getirdi. Kendi devletlerini kurmak istediklerini belirten göstericilerden Şahzad Abdullah, hedeflerine ulaşana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Abdullah, "Kürtlerin sesini duyurmak için böyle bir çalışma başlattık. Daha önce bu talebimizi topladığımız imzaları ABD yetkililerine ileterek dile getirmiştik. Her ülke gibi bağımsızlığımızı istiyoruz. Kimse bu talebimizi geri çevirmeye kalkmasın. Araplar’dan ayrılarak kendi devletimizi kurmak istiyor ve bu devletin Irak ile bağlantısının olmamasını diliyoruz. Kuzey Irak’ta yaşayan

Kürtler, Türkmenler ve Arapları bir çatı altında toplayarak huzuru böyle yakalayabiliriz" dedi.
Saat 22.00 (TSİ 21.00) sıralarında son bulan eylem sırasında peşmergeler tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Göstericiler olaysız şekilde dağıldılar.

ERBİL (İHA) -
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2004 Pazar 10:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?