20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Ladin'den yeni tehdit kasedi!

Katar’dan yayın yapan El Cezire televizyonu, El Kaide örgütünün lideri Usame bin Ladin’e ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı yayımladı. Kasette, 13 Aralık’ta ele geçirilen Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in yakalanmasına da atıfta bulunulması dikkat çekti. Kasette, "Körfez liderleri, ihanet ve ABD ile işbirliğindeki eski yoldaşlarının yakalandığını gördükten sonra kendi sıralarının gelmekte olduğunu biliyorlar" ifadeleri yer aldı.

Kasette ayrıca İslam dünyasına karşı ABD öncülüğünde yürütülen bazı "komplolara" da dikkat çekildi. Bu çerçevede İsrailli ve Filistinli muhalif kesimlerce ortak olarak hazırlanan, Cenevre Girişimi olarak adlandırılan alternatif Ortadoğu barış planına işaret edildi. Kasette, geçen Mayıs ayında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen üçlü intihar saldırısına da atıfta bulunuldu.

Kasetin yayımlanmasından önce bir açıklama yapan El Cezire editörü İbrahim Hilal, kasette "yeni şeyler" olduğunu söylemişti.

Öte yandan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı George W. Bush, 11 Eylül saldırılarının 2. yıldönümünde, Usame Bin ladin ve El Kaide’nin Amerikan halkı için hala bir tehlike teşkil ettiğini söyledi.

ABD Başkanı George W. Bush, Katar’dan yayın yapan El Cezire televizyonunun, El Kaide lideri Usame bin Ladin ile yardımcısı Eymen El Zevahiri’ye ait olduğu belirtilen görüntüleri yayınlamasından sonra bir açıklama yaptı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) eğitim alanında konuşma yapan Bush, "Son 24 ayda düşmanla savaşımızda ilerleme sağladık. Teröristler, Afganistan’daki eğitim kamplarını kaybetti. Taliban gibi korumalarını kaybettiler. El Kaide, liderlerinden 3’te 2’sini kaybetti" dedi.

DUBAI
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2004 Pazartesi 00:00:05
Güncelleme :5 Ocak 2004 Pazartesi 11:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?