19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Ladin'i yerden yere vurdu!

El Kaide kurucusu, örgütü ve Bin Ladin'i yerden yere vurdu

20 yıl önce Bin Ladin ile birlikte El Kaide örgütünü kuran, daha sonra Mısır'da İslami Cihat Örgütü’nün başına geçen, yazdığı kitaplarla tüm dünyada "cihadın baş ideologu" olan Mısırlı Seyyid İmam El Şerif, yani tanınan ismiyle Dr. Fadl, Mısır'da tutuklu olduğu hücrede, El Kaide, Bin Ladin ve Zevahiri'yi yerden yere vuran bir kitap yazdı..

"Masum insanların öldürülmesi ne olursa olsun hem İslam'a aykırıdır hem de çok stratejik bir hatadır" diyen Dr. Fadl, "Irak'ta ve Afganistan'a dökülen her damla kanda Bin Ladin ve Zevahiri'nin vebali vardır" dedi.

Amerika'ya saldırmanın Arap ve Müslümanlar arasında bir insanın şöhrete götürecek en kolay yol olduğunu söyleyen Dr. Fadl," siz düşmanın bir binasını yıkıyorsunuz, o gelip sizin ülkenizi yıkıyor. Eğer birini öldürüyorsanız, o da gelip bin taneninizi öldürüyorsa, bunda mantık ya da yarar nedir" dedi.

Batı ülkelerine yerleştikten sonra terör örgütlerine katılan Müslümanlara da seslenen Dr. Fadl, "Onlar size kucak açıyor. size ve ailenize sığınacak yer veriyor, karnınızı doyuruyor. sonra sizler onlara saldırıyorsunuz, bu onursuzluk değil de nedir?" dedi..

Dr. Fadl'ın bu kitabın El Kaide liderliği içinde çok büyük etki yapacağına, diğer örgütlerin el Kaide'ye katılmasını engelleyeceğine ve El Kaide'nin yeni insan bulmasında zorlanacağı öne sürülüyor. 11 Eylül saldırılarından sonra Yemen'de yakalanan ve Mısır'da ömürboyu hapis cezası çeken Dr. Fadl'ın bir çok destekçisi bulunuyor. Yazar kitabında, 11 Eylül saldırılarının cihada düşünüldüğü aksine çok zarar verdiğini ve cihadın mantığına ters olduğunu yazdı. Mısır'daki İslami Cihad örgütünün başı olan lider, 1988'de Bin Ladin ile bilrikte El Kaide'yi kurmuş ve SSCB'ye karşı Afganistan'da savaşmıştı. Daha sonra Yemen'e kaçtı.

..
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 15:49:46
Güncelleme :21 Şubat 2009 Cumartesi 15:52:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.236.xxx Tarih : 22.02.2009 01:27:37

birileri bunları sanki taksim etmiş sen el kaidenin başına sen el fetihin sen hamasın sen islami chadın ama bu kuruluşlar şimdiye kadar müslümanlara kandan ve eziyetten daha fazlasını getirmemiş