18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Ladin'in sağ kolu Zevahiri kıstırıldı

Pakistan hükümeti yetkilileri, Pakistan askerlerinin, Afganistan sınırında aşiretlerin denetimindeki dağlık Güney Veziristan'da El Kaide'nin ikinci ismi Eymen El Zevahiri'yi kuşattığına inandıklarını belirttiler.
Pakistanlı yetkililer, Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in, CNN televizyonuna 'yüksek değerdeki' bir hedefin kuşatıldığı açıklamasının ardından bu değerlendirmeyi yaptılar.
Öte yandan, ABD'li bir yetkili, Zevahiri'nin kuşatıldığı yönündeki haberlerle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Pakistanlılar yüksek değerde bir hedefin, üst seviyedeki bir El Kaide üyesinin kuşatıldığına inanıyorlar. Ancak bunu doğrulayamayız. Bu onların düşüncesi" dedi.
Pakistan askeri sözcüsü General Shaukat Sultan bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Pakistan'ın El Kaide ve Taliban militanlarına yönelik geniş kapsamlı kara ve hava harekatı başlattığını bildirmişti. Sultan, ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell'ın Pakistan ziyaretine rastlayan yeni harekatı "büyük operasyon" olarak nitelendirmişti. Aşiretlerin denetimindeki dağlık bölgelerde başlatılan kapsamlı operasyonda, çok sayıda helikopterle desteklenen yüzlerce askerin görev aldığı belirtiliyor.
Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, Pakistan-Afganistan sınırı yakınlarındaki dağlık bölgede düzenlenen operasyonlarda "yüksek değerde" bir El Kaide üyesinin etrafının sarıldığını açıkladı. Müşerref, bölgede şiddetli bir direniş gösterildiğini ve bu nedenle yüksek değerde bir hedefin bulunduğundan emin olduklarını bildirdi.
Müşerref, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, "Orada yüksek değerde bir hedef olduğunu zannediyoruz. Kim olduğunu söyleyemem" dedi.
CNN televizyonu ise etrafı kuşatılan El Kaide üyesinin, Usame Bin Ladin'in sağ kolu Eymen El Zevahiri olduğunu bildirdi.
El Kaide'nin iki numarası olarak görülen Eymen El Zevahiri, 11 Eylül'de ABD'de düzenlenen saldırıların arkasındaki kişi olarak kabul ediliyor. ABD, Zevahiri'nin başına 25 milyon dolar ödül koymuştu.
ABD birlikleri, 10 günü aşkın bir süredir 143 noktada Usame bin Ladin ve El Kaide örgütü üyelerini yakalayabilmek için "Dağ Fırtınası" isimli operasyonu sürdürüyor.
Pakistan askeri sözcüsü General Shaukat Sultan da bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Pakistan'ın El Kaide ve Taliban militanlarına yönelik geniş kapsamlı kara ve hava harekatı başlattığını bildirdi. Sultan, ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell'ın Pakistan ziyaretine rastlayan yeni harekatı "büyük operasyon" olarak nitelendirmişti. Aşiretlerin denetimindeki dağlık bölgelerde başlatılan kapsamlı operasyonda, çok sayıda helikopterle desteklenen yüzlerce askerin görev aldığı belirtiliyor.

islamabad - iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2004 Perşembe 21:55:55
Güncelleme :19 Mart 2004 Cuma 18:46:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?