19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

'Lady Diana' davası sonuçlandı

Prenses Diana ve Dodi El Fayed'in ölümüyle ilgili açılan davada jüri, Diana ve Fayed'in ölümünde şoförleri ve fotoğrafçılarının kusurlu olduklarına hükmetti.

31 Ağustos 1997'de Paris'te geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybeden Prenses Diana ve El Fayed'in ölümüyle ilgili İngiltere Yüksek Mahkeme'de açılan soruşturmada, kazada Diana ve Fayed'in şoförü Henri Paul ve fotoğrafçılarının ağır ihmali olduğuna hükmedildi.

6 kadın ve 5 erkekten oluşan jüri üyeleri, Yargıç Thomas Scott Baker tarafından yürütülen ve 6 ay süren soruşturmanın sonunda 250'den fazla tanığın bilgisini aldı. Dodi El Fayed'in babası Muhammed El Fayed, Diana ve oğlunun Kraliçe Elizabeth'in eşi Prens Philip tarafından planlanarak güvenlik güçlerine öldürtüldüğünü iddia etmişti.


Ancak davanın yargıcı Baker, geçtiğimiz hafta jüri üyelerine dava özetini anlatırken, çiftin planlanmış bir kazayla öldürüldüğüne dair herhangi bir kanıt olduğunu reddetmişti. Bugün kararını veren jüri de planlı bir suikast iddiasını reddetti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 20:05:12
Güncelleme :7 Nisan 2008 Pazartesi 21:24:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?