17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Lale Akgün: 'Devletin yatak odasında işi ne'

Türk Ceza Kanunu tasarısında zinaya hapis cezası getirilmesinin öngörülmesi, Alman politikacıların da tepkisini çekti.

Almanya’nın haftalık haber dergisi Der Spiegel’a konuşan Sosyal Demokrat milletvekili Lale Akgün "Devletin yatak odasında ne işi var" diyerek zina tartışmasına katıldı.

Türkiye’nin AB üyeliğine soğuk bakan ve üyelik yerine Türkiye’ye ’özel ortaklık’ öneren Hıristiyan Demokrat Parti’nin Avrupa milletvekili Elmar Brok, Türkiye’de zinaya hapis cezası verilmesi halinde AB’nin bu ülkeyle müzakerelere başlama konusunu yeniden gözden geçirmesini istedi.

Brok, zinaya hapis cezası verilmesinin kendileri için kabul edilemez olduğunu da belirtti.

Türkiye’nin AB üyeliğine destek veren Sosyal demokratlar ve Yeşiller de TCK’da öngörülen değişikliğe şiddetle karşı çıkıyorlar.

Akgün: "Devletin yatak odasında ne işi var"

Sosyal Demokrat milletvekili Lale Akgün de "Devletin yatak odasında ne işi var" diyerek zina tartışmasına katıldı. TCK’da öngörülen değişikliklerin AB yasalarına uymadığını beliten Akgün, zinaya hapis cezası getirmekle ’kadın düşmanlığı’ yapıldığını söyledi. Akgün, Avrupa Birliği’nin zina konusunda tavrını net olarak koymasını da istedi.

Özdemir: "İki kişi arasındaki ilişkinin yasalarla düzenlenmesi yanlış"

Yeşillerin Avrupa milletvekili Cem Özdemir ise yasalarla iki kişi arasındaki ilişkiyi düzenlemenin yanlış olduğunu söyledi. Özdemir, TCK’da öngörülen değişikliğin Türkiye’deki liberalleşme çabalarına ters olduğunu da dile getirdi.

Cem Özdemir, zinaya hapis cezası getirilmesi durumunda AB’nin Türkiye’ye müzakere tarihi vermemesinin ise yanlış olacağını söyledi. Özdemir, "müzakere tarihi verilmezse, bu Türkiye’deki AB karşıtlarını güçlendirir. Türkiye’ye AB perspektifi verilirse bu daha fazla kadın hakları ve azınlıklara hak verilmesi anlamını taşır" dedi.

Verheugen: "Zinaya hapis cezası imajınızı zedeler"

AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Günter Verheugen, TCK’da yapılacak değişikliklerin ilerleme raporunu etkileyeceğini belirtmişti. Verheugen, zinaya ceza verilmesinin Türkiye’nin dışarıdaki imajını zedeleyeceği uyarısında da bulundu.
BBC türkçe
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2004 Cuma 10:27:35
Güncelleme :10 Eylül 2004 Cuma 14:32:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?