20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Le Figaro: Türkiye taslağı kimseyi tatmin etmedi

Paris - Fransa’da yayımlanan Le Figaro gazetesi, "AB Brüksel zirvesi taslağının Türkiye ile ilgili bölümünün hiç kimseyi tatmin etmediğini" yazdı.

Taslağın ilk bölümünü, Almanya ve İngiltere’nin Türkiye için ağır bulduğu kaydedilen haberde, Fransa ve Avusturya’nın ise metnin daha fazla detaylandırılmasını istedikleri ifade edildi.

"Ankara’nın da ilk metni beğenmediğine" dikkat çekilen haberde, "müzakerelerin 2005’in ikinci yarısında kendi dönem başkanlığı sırasında başlatmak isteyen İngiltere’nin şu anda ciddi bir biçimde Türkiye’nin hamiliğini yaptığı" yorumu yapıldı.

"Fransa’nın 2005 yılı Aralık ayı veya 2006 yılının başında müzakerelerin başlamasını istediği" yazan gazete, "Paris’in bu ısrarında AB ülkeleri içinde yalnız kaldığına" dikkat çekti.

Bu arada, yine Le Figaro gazetesinde Chirac ve Schröder arasında dün yapılan zirveyle ilgili çıkan haberde, iki liderin müzakerelerin başlaması konusunda hemfikir oldukları, ancak müzakerelerin hedefi konusundaki görüş ayrılıklarının devam ettiği bildirildi.
AA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 13:32:46
Güncelleme :3 Aralık 2004 Cuma 13:34:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?