18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Liderlik "Ateş"i sönmüyor!

Yarım saatten fazla süre eksik oynayan rakibi karşısında lider, iki gol atıp bir de penaltı yaptıran Necati ile güldü.

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray, Mersin deplasmanından 3-1'lik skorla galip ayrıldı.

Karşılaşmada golleri 28 ve 90. dakikalarda Necati Ateş ile 82. dakikada penaltıdan Selçuk İnan kaydetti. Erhan Güven'in 76. dakikada attığı gol, Mersin'e yeterli olmadı.

Mersin İdman Yurdu'nda Barış Ataş, 57. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Beşiktaş maçı öncesi galibiyet serisini 3 maça çıkaran sarı-kırmızılılar, puanını 60'a yükseltti. Bu sezon 12. yenilgisini alan ev sahibi ise 33 puanda kaldı.

Cimbom'da iki sakat

Galatasaray'da iki önemli oyuncu, Mersin karşısında maçı tamamlayamadı. İlk yarıda sakatlanan Elmander, yerini Sercan'a bıraktı. Sakatlık geçiren Engin Baytar ise 57. dakikada kenara geldi.

MERSİN İDMAN YURDU: 1 - GALATASARAY: 3

Stat: Tevfik Sırrı Gür
Hakemler: Tolga Özkalfa, Baki Tuncay Akkın, Volkan Narinç
Mersin idman Yurdu: Hakan, Boum, Erman, Zurita, Nobre, Ben Yahia, Barış, Bueno (Dk. 63 Moritz), Mustafa, Erhan, İbrahim
Galatasaray: Muslera, Eboue, Ujfalusi, Semih, Hakan, Ceyhun (Dk. 78 Aydın), Emre, Selçuk, Engin (Dk. 74 Sabri), Necati, Elmander (Dk. 27 Sercan)

MAÇIN AYRINTILARI

Stat tamamen doldu

Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanan maçın başlama düdüğüne saatler kala, her iki ekibin taraftarları tribünlerdeki yerlerini aldı. Tamamen dolan statın çevresindeki yoğun güvenlik önlemleri de dikkati çekti.

Eboue 40 gün sonra

Fildişi Sahili Milli Takımı ile Afrika Kupası'nda mücadele ettiği için 40 gündür takımının formasını giyemeyen Emmanuel Eboue, Mersin ekibi karşısında takımının büyük bir boşluğunu giderdi.

Deplasman fatihleri

Sarı-kırmızılılar, bu sezon deplasmanda oynadığı 13 maçta 7 galibiyet, 4 beraberlik, 2 yenilgi alırken, dış sahada 25 puan topladı.

Deplasman maçlarının en başarılı ikinci takımı ise Mersin İdman Yurdu oldu. Mersin temsilcisi, 13 deplasman maçında, 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi alarak 21 puan elde etti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2012 Cuma 22:16:04
Güncelleme :17 Şubat 2012 Cuma 22:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?