20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Lig gelecek yıl 22 takım

14-15 Şubat tarihlerinde Ankara'da yapılacak olan olağanüstü genel kurul sonrasında Futbol Federasyonu Başkanlık koltuğundan kalkacak olan Haluk Ulusoy giderayak yeni Başkan ve Federasyonun kucağına bomba bırakmayı tasarlıyor..

Haluk Ulusoy başkanlığında önümüzdeki salı günü son kez toplanacak olan Futbol Federasyonu Türk futbolunu kökünden sarsacak bir değişikliğe imza atmaya hazırlanıyor..

Buna göre halen 18 takımla oynanan Türkcell Süper Lig'de bu sezon düşme olmayacağı gibi lig önümüzdeki sezon Bank Asya 1'nci Lig'den gelecek 4 ekiple 22 takımlı olarak oynanacak..

Yeni statüye göre Bank Asya 1'nci Lig'de ilk 2 sırayı alacak takım geçen sezon olduğu gibi yine doğrudan Türkcell Süper Lig'e yükselirken, tarafsız bir sahada Play-Off oynayacak, 3, 4, 5 ve 6'ncı sıradaki takımlardan ikisi daha Süper Lig vizesi alacak..

Böylelikle Türkcell Süper Lig önümüzdeki sezon 22 takımla oynanırken, bu sayı kademeli olarak gelecek yıllarda yeniden 18'e indirilecek..

Haluk Ulusoy Federasyonu'nun giderayak bu kararı alma düşüncesi içerisinde olması, hem yeni başkan olması beklenen Hasan Doğan'ın kucağına büyük bir bomba bırakmaSI, hem de kulüplere de şirin gözükme niyetinde olduğu yolunda değerlendirmeler yapılıyor..

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 17:35:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail gok IP: 87.66.118.xxx Tarih : 7.02.2008 20:58:51

eger gelecek yil 22 takim olursa super lig TURK FUTBOLUN sonu olur .. . .