19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Lincoln, Türk mü olacak?

Lincoln, Türk Milli Takımı'na göz kırptı

Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Cassio Lincoln, "Türk Milli Takımı'ndan teklif gelirse düşünürüm'' dedi.

Brezilyalı futbolcu Lincoln, Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ile birlikte Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ilk sözü alan Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Lincoln'un çok değerli bir oyuncuları olduğunu söyleyerek, "Galatasaray'da Lincoln dahil olmak üzere her futbolcumuz bizim değerimizdir. Bizler bu değerlerin korunması, kollanması ve Galatasaray'a en üst düzeyde hizmet edebilmeleri için gerekli ortamı hazırlamakla yükümlüyüz. Lincoln, geçen sezon şansız bir dönem geçirdi. Ama bu sezon gösterdiği performansla gönüllere taht kurdu. Bu performansının artarak devam edeceğine inanıyoruz. Başarımıza büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz ve Biz ona sonuna kadar güveniyoruz" diye konuştu.

Sezgin, Sivasspor maçıyla ilgili olarak teknik danışman Feldkamp'ın Skibbe'ye 'Lincoln, bu zeminde oynayamaz, Barış'ı oynat' şeklinde rapor verdiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını sözlerine ekledi.

Brezilyalı futbolcu Lincoln, basında kendisini rahatsız eden yazıları doğru bulmadığı için bu toplantıyı düzenlediğini belirterek, "Benim için hayatta en önemli şey saygıdır. Basında benimle ilgili doğru olmayan şeyler yazıldı. Sizlerden sadece saygı istiyorum. Kendini beğenmiş bir futbolcu değilim, hiçbir zaman da olmadım. 12 yıllık profesyonel hayatımda kimseyle sıkıntılı olmadım, mahkemelik olmadım, olmak istemiyorum. Ben iyi bir profesyonel ve futbolcu olduğumu düşünüyorum. Benim hakkımda hep iyi
yazın istemiyorum, ama sizden gerçekleri yazmanızı istiyorum. Bir konuda emin olmadığınızda bizlere sorabilirsiniz. İlişkimizi dürüst ve yalansız sürdürelim. Yazılanlara bakıldığında sorun yaratan bir futbolcu olduğum ortaya çıkıyor. Ama böyle futbolcu değilim. Bazı insanlarla fikir ayrılığım olması normaldir" ifadelerini kullandı.

"Hedefim burada olduğum sürece Galatasaray'ın en üst hedeflere ulaşması" diyen Lincoln, Türk Milli Takımı'ndan teklif gelmesi halinde Ay-yıldızlı formayı giyebileceğini söyledi. Avrupa'daki galibiyet serisini sürdürmek istediklerini belirten Lincoln, Türkiye'deki sert futbola da alıştığını söyledi.

Türkiye'de sert bir futbol oynandığını söyleyen Lincoln, "Türkiye'de futbol sert oynanıyor, ancak burada sertlik açısından ülkeye ait bazı özellikler var. Ben profesyonel bir futbolcu olarak buna alıştım. Geçen seneye göre daha iyi uyum sağladım'' diye konuştu.

Bir gazetecinin 'Skibbe ile performansının yükseldiği'' değerlendirmesi üzerine Lincoln, "Feldkamp'ın değerleri, düşünceleri var; benim de, Skibbe'nin de var. Skibbe ile değer ve düşüncelerimiz daha çok uyuşuyor. Bu nedenle onunla daha iyi anlaşıyorum'' karşılığını verdi.

Haftasonu oynayacakları Sivaspor maçını da değerlendiren Lincoln, ''Buzlu bir zeminde, kötü bir sahada oynamak sadece benim için değil, herkes için kötü. Yapacak bir şey yok. Kötü de olsa oynayacağız'' dedi.

Bir basın mensubunun, "Arda gibi sen de Filistin için bir maçta oynamayı düşünür müsün" sorusuna ise Brezilyalı yıldız, "Filistin'de dünyanın hiç ihtiyacı olmayan şeyler yaşanıyor. Nereden geldiğimi bildiğim için, elimden gelen yardımı yaparım" yanıtını verdi.

Toplantının sonunda Lincoln, 30. yaşgünü münasebetiyle getirilen pastanın üzerindeki mumları üfledi ve sezonu şampiyon olarak bitirmeyi dilediğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 21:09:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
W_STYLE06 IP: 84.112.69.xxx Tarih : 22.01.2009 22:46:06

millet ne yapacani sasirdi ben bir GSli olarak hicbir takimdan milli takimimiza tr vatandasi olmus kisilerin milli takima alinmasini istemem ok...!iyi de olsa kötü de olsa türk türk tür türkün türkten baska dostu olamaz...