23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Lisede devam kaydı skandalı

İzmir’in Karşıyaka İlçesi’ndeki Şemikler Lisesi’nde annesi müdür yardımcısı olan kız öğrenci, bilgisayarda devam çizelgeleriyle oynayınca, skandala neden oldu.

ŞEMİKLER Lisesi’nde Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olan Nurten Atalay öğretim yılı başında müdür yardımcılığı görevine getirildi. İkinci dönem başladıktan bir ay kadar sonra bu görevinden alınan öğretmen Nurten Atalay’ın lise birinci sınıfta okuyan kızı Aksu Atalay annesine yardımcı olmak için boş zamanlarında öğrencilerin devam durumlarını bilgisayara işledi. Aksu Atalay annesi idarecilik görevinden ayrıldıktan sonra da diğer müdür yardımcılarına öğrenci devam çizelgelerinin bilgisayara girilmesi konusunda yardımcı oldu. Ancak genç kız, bu kayıtlar sırasında bazı arkadaşlarının iddiaya göre mazeretsiz 20 gün okula gelmeyen öğrencinin sınıfta kalmasına yol açan ‘devam’ durumlarında oynama yaptı. Bu öğrencilerin okula gelmedikleri gün sayısını düzeltti.

ARKADAŞA TEHDİT

Aksu Atalay’nın devamsız günleri sildiğine ilişkin iddialar ise önceki gün ortaya çıktı. Aksu Atalay bir süre önce tartıştığı eski sınıf arkadaşı Begüm Akince’ye ‘Benimle kavga etmenin sonunu göreceksin. Devamsızlığını yükselttim’ dedi. Begüm Akincedurumu ailesine ve okul yönetimine bildirdi. Bunun üzerine Begüm Akince’nin devamsızlık durumu incelendi. Begüm Akince’nin 13 gün okula gelmediği, buna karşın bilgisayar kaydında 27 günlük devamsızlığının olduğu ortaya çıkarıldı.

Bunun üzerine devamsızlığı bilinen öğrencilerin durumları fişler ve bilgisayar kayıtları üzerinde incelemeye alındı. Bazı öğrencilerin devamsızlıklarının düzeltildiği, sınıfta kalacak limitten aşağıya çekildiği belirlendi.

Skandalla sarsılan okulda iddialar dilden dile dolaşırken, bazı öğrencilerin fiş ve bilgisayar kayıtlarının karşılıklı kontrolünden sonra sınıfta kalma korkusu yaşadıkları belirtildi. Ders notlarıyla oynanıp oynanmadığının bilinmediği, tespitlerin ders yılı sonunda öğretmenlerin karne için 2’nci dönem notlarını işlerken ortaya çıkabileceği kaydedildi.

SUÇLAMAYI REDDETTİ

Öte yandan Müdür Başyardımcısı Nusret Özkan, konunun okul disiplin kurulunda olduğunu söyledi. Olayın bir dilekçe ile kurula intikal ettiğini belirten Özkan, ‘Disiplin kurulu soruşturacak. Olayı yasal prosedür içinde görüşeceğiz’ dedi.

Aksu Atalay’ın öğretmen annesine yardım için devamsızlıkları bilgisayara işlediğini kabul ettiği, ancak hiçbir öğrencinin kaydına dokunmadığını, düzeltme yapmadığını belirten savunma yaptığı öğrenildi.

HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 20:30:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?