18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Liselere giriş sınavı yapıldı

Kamuoyunda Liselere Giriş Sınavı (LGS) olarak isimlendirilen Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı (OKS), saat 10.00’da başladı ve 2 saat sürdü.

Sabahın erken saatlerinde sınav yerlerine velileriyle birlikte gelen adaylar, sınav salonlarına kimlik kontrolleri yapılarak alındı. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, sınav kimliklerini unutan bazı adayların mağdur olmamaları için tutanakla sınav salonlarına alındıklarını bildirdi.

Sınavda, toplam 795 bin 292 aday ter döktü. Türkiye’de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile yurtdışındaki 8 merkezde, toplam 2 bin 14 okul binasında, 40 bin 3 salonda gerçekleştirildi. Adaylara sınavda, Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve Sosyal Bilimler alanlarında, her birinden 25’er olmak üzere toplam 100 soru yöneltildi.

SONUÇLAR TEMMUZ AYINDA AÇIKLANACAK

OKS, adayların Türkçe-Matematik (TM) ve Matematik-Fen (MF) puanları hesaplanacak. OKS’yi kazanmak için iki puan türünün en az birinden 160 ve üstünde puan almak gerekiyor.

MF puanı fen liselerine girişte, TM ise diğer okullara girişte esas alınacak. Sınav sonuçları 2005 Temmuz ayının son haftasında açıklanacak. Sonuçlar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ’www.meb.gov.tr’ internet adresinden yayınlanacak.

Bu yıl getirilen yeni uygulama kapsamında adaylar okul tercihlerini sınavdan sonra yapacaklar. Sınavı kazanan adayların velileri, sınava başvuru döneminde olduğu gibi öğrencinin mezun olduğu ilköğretim okuluna başvuracaklar ve okul tercihlerini internet aracılığıyla yapacaklar.

Tercihler, yerleştirme işlemleri ve kayıtlarla ilgili bilgiler, temmuz ayında internetten ’e-Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yayınlanacak.

AA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2005 Pazar 11:12:07
Güncelleme :12 Haziran 2005 Pazar 20:35:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?