25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Liseli Ayten'i kim öldürmüş?

Bodrum’da Temmuz ayında ortadan kaybolduktan 35 gün sonra ormanda cesedi bulunan lise öğrencisi Ayten Kıvılcım’ın eski sevgilisi Murat Emre E. tutuklandı. Murat adliye çıkışında linç edilmek istendi

Türkiye’yi derinden etkileyen 17 yaşındaki lise öğrencisi Ayten Kıvılcım’ın cinayet soruşturmasında çözüme yaklaşıldı.

Bodrum’da 7 Temmuz’da “Markete gidiyorum” diyerek evden ayrılan bir daha kendisinden haber alınamayan lise 3’üncü sınıf öğrencisi genç kızın ormanlık alanda çantası ve kimliği bulunmuş, 35 gün sonra ise AKUT yaptığı aramada cesedine ulaşmıştı.

Jandarma ve soruşturma savcısı cinayet ile ilgili aralarında Ayten’in akrabalarının da bulunduğu 30’u aşkın kişinin ifadesini aldı ancak bir sonuca ulaşamadı. Olay yerindeki bulguları değerlendiren ve gelen raporları dikkate alan savcılık harekete geçti. Ayten Kıvcılcım’ın daha önce de ifadesi alınan eski sevgilisi ve sınıf arkadaşı Murat Emre E. önceki gece Gaziantep’te gözaltına alındı ve Bodrum’a getirildi. Savcı Adnan Kahraman’a 8 saat boyunca ifade veren E., kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

Savcı Kahraman ise cinayet günü zanlının Torba’da görüldüğüne dair görgü tanıklarının ifadesi ve E’nin kaldığı kaldığı Kıyıkışlacık’taki evde genç kızın kanlı tişörtünün bulunmasını dikkate alarak şüpheliyi tutuklama talebiyle adliyeye sevketti.

Murat E., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Adliye çıkışında Kıvılcım’ın yakınları araçtaki şüpheliyi yakasından sürükleyerek indirmeye çalışıp, tekme tokat saldırdı. Jandarma ekipleri, öfkeli kalabalığın elinden Eyihuylu’yu güçlükle kurtardı.

Bu sırada baba Kıvılcım, “Allah belasını versin bunun. Kızımın canını aldı. Onun da canı alınsın. En ağır ceza verilsin” diye bağırdı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2010 Perşembe 09:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?