22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Livaneli aday oluyor

CHP’yi antidemokratik olarak niteleyen Livaneli, genel başkanlığa oturmak için değil, o koltuktan kalkabileceğini göstermek için aday olacağını söyledi

Milliyet gazetesinden SALİHA ÇOLAK’ın haberini alıntılayarak aktarıyoruz....


CHP’de, etkili 3. aday arayışına giren muhalefetin adresi belli oldu. Kemal Derviş’le hareket eden Zülfü Livaneli, milletvekilleri ve il başkanlarıyla yaptığı toplantıların ardından genel başkanlığa talip olduğunu kaydetti.
Livaneli, "Örgüt, Baykal’ın koltuğunu koruyan askerler gibi davranırsa, parti intihar etmiş olur" dedi. Livaneli, genel başkanlık koltuğuna orada oturmak için değil, oradan kalkabileceğini göstermek için aday olacağını söyledi. Dünyada artık CHP gibi antidemokratik partiler kalmadığını, CHP tüzüğünün benzerinin ancak diktatörlüklerde bulunabileceğini belirten Livaneli, dün Ankara Neva Palas’ta 20 milletvekiliyle bir araya geldi. Toplantıda, önce bir hafta süreyle televizyon programlarına katılma, daha sonra da örgüt toplantıları düzenleme kararı alındı.

Grup toplantısına katıldı

Zülfü Livaneli, genel başkanlık kulisine başladıktan sonra ilk kez dün CHP grup toplantısına katıldı ve Baykal’ın konuşmasını dinledi. Livaneli, Meclis çalışmalarına ilgi göstermemesi nedeniyle eleştiriliyordu.
MİLLİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2005 Çarşamba 12:20:11
Güncelleme :12 Ocak 2005 Çarşamba 12:57:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?