18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Lodos ne zaman geri dönecek?

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul'da etkili olan lodosun öğle saatlerinden itibaren etkisini yitireceğini, ancak perşembe günü yeniden etkisini artıracağını söyledi.

AA muhabirine açıklama yapan Mustafa Yıldırım, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisini yitireceğini ve İstanbul'da havanın bugün parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra ise sağanak yağışlı geçeceğini söyledi.

Yıldırım, ''İstanbul'da etkili olan lodos fırtınası bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedecek. Salı ve çarşamba günleri İstanbul'da önemli bir yağış beklenmiyor'' diye konuştu.

İstanbul'un, 12 Şubat Perşembe gününden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisi altına gireceğini vurgulayan Yıldırım, ''Lodosun perşembe günü tekrar etkisini artırması bekleniyor'' dedi.

Kentte beklenen hava sıcaklıklarının yarın 15, salı günü 11, çarşamba günü ise 14 derece olduğunu ifade eden Yıldırım, İstanbul'da son 24 saatte kaydedilen yağış miktarlarının metrekareye kilogram olarak Pendik Sabiha Gökçen'de 40, Kartal'da 36, Sarıyer'de 33, Samandıra'da 27, Göztepe ve Florya'da 25, Eminönü'nde 23 ve Atatürk Havalimanı'nda 22 olduğunu sözlerine ekledi.

-ZEYTİNBURNU, BAYRAMPAŞA VE SULTANBEYLİ'DE 3 BİNANIN ÇATISI UÇTU

İstanbul'da etkili olan şiddetli lodos nedeniyle Zeytinburnu, Bayrampaşa ve Sultanbeyli'nde 3 binanın çatısı uçtu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) alınan bilgiye göre, şiddetli lodos nedeniyle Zeytinburnu, Bayrampaşa ve Sultanbeyli'nde 3 binanın çatısı uçarak, binalarda hasar oluştu. Sultanahmet'te de bir ağaç devrildi

.
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 10:15:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?