26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Lojmanda dehşet!

Tekirdağ'da görevli polis memuru Gürkan Dümen (42) tartıştığı eşini beylik tabancasıyla vurarak öldürdükten sonra intihar etti. Olay sırasında çiftin 4 ve 9 yaşlarındaki iki çocuğunun da evde oldukları öğrenildi.

Olay, sabah saat 07.00 sıralarında Altınova mevkii Onca Sitesi içerisinde yaşandı. İddiaya göre, Emniyet Müdürlüğü Koruma Şubesi'nde görevli 20 yıllık polis memuru Gürkan Dümen işe gitmek için hazırlanmaya başladı. 9 yaşındaki Batuhan ve 4 yaşındaki Sudenaz odalarında uyuduğu sırada Gürkan Dümen ve eşi Lütfiye Dümen arasında tartışma başladı. Borçları yüzünden çıktığı sanılan tartışma sonrası cinnet geçiren Gürkan Dümen beylik tabancası ile eşi Lütfiye Dümen'i öldürdü, ardından da aynı silahla intihar etti.

Silah sesleri duyan komşuları, eve geldiklerinde Dümen çiftini kanlar içinde buldu. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik tedbiri alırken, sağlık ekipleri çiftin öldüğünü belirledi. Gürkan Dümen ve eşi Lütfiye Dümen çiftinin cesetleri yapılan incelemenin ardından morga kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 11:14:41
Güncelleme :1 Nisan 2010 Perşembe 09:47:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
c.yıldız IP: 85.108.158.xxx Tarih : 31.03.2010 23:42:14

Polisler görevi bitip, evlerine gitmeden önce bağlı bulunduğu merkeze tabancasını bırakmalıdır.  Polis görevinin dışında silahsız olmalıdır.  Bu kaçıncı vahşet ! Öfkelenince Devletin verdiği tabancayı kullanıyor.   Bazı insanlar öfkelerini kontrol edemiyorlar.  Özellikle kadınlara karşı bu şekilde şiddet çok egemen.  Yazık oluyor.  Çok üzülüyorum.  Belki bu şekilde tam önlenemese de minimuma indirilebilir.  Polis Merkezlerinde bir silahane teşekkül ettirilmeli.  Ancak mesai saatlerinde göreve çıkan polis silah taşımalı.  Görevi sona erdiğinde silahını bu "silahaneye " teslim etmelidir. Büro da çalışan/ masa başı çalışan polis de silahsız olmalıdır.  Bunu  silah taşıyan özel güvenlikçilerde de uygulanmalıdır.  Fabrika bekçisi, banka güvenlikçisi çarşı-pazarda silahla alışveriş yapıyor, orda burda geziyor.  Bunlarda görevleri bittiğinde silahlarını çalıştıkları kuruma teslim etmelidirler.   Görev dışı silahla çarşı-pazar gezen polis ve güvenlik elemanı kalmamalıdır. Binde bir bile olsa bu tedbir ;  bir can almayı önleyecekse, önerdiğim tedbir alınmalıdır. Silahsız toplum istiyorum.