18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Los Angeles Times’tan Erdoğan’ın ziyaretine yorum

New York - Los Angeles Times gazetesi, ABD Başkanı George W. Bush ile görüşmek üzere ABD’ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretine geniş yer ayırdı. Gazete, Erdoğan’ın ziyaretinin Irak savaşı ve bazı diğer konulardaki farklılıklardan dolayı ciddi zarar gören ilişkilerin tamirine odaklanacağını yazdı.

Her iki tarafın da son haftalarda yaptıkları jestlerle bir zamanlar iki NATO müttefiği arasında ortaklık olarak nitelenen bir çeşit stratejik işbirliğine tekrar dönmeye duydukları ilgiyi gösterdiğini yazan Los Angeles Times, buna rağmen iki ülke arasında hala önemli bir ayrılığın bulunduğunu ileri sürdü.

Haberde, görüşmeler sırasında Bush Yönetimi’nin Türkiye’nin Suriye ve İran ile olan ilişkilerini kesmesi konusunda Başbakan Erdoğan’a baskı uygulamasının ve AB üyeliği için gerekli demokratik reformları sürdürme konusunda ise teşvik etmesinin beklendiği kaydedildi. Gazete, Erdoğan’ın ise kuzey Irak’tan Türkiye’ye saldırılar düzenleyen terör örgütü PKK’ya yönelik ABD’nin harekete geçmesini isteyeceğini yazdı.

PKK’nın saldırılarının artması sonucu Ankara’nın her geçen gün daha kızgın ve sinirli hale geldiğini bildiren gazete, PKK saldırıları sonucu son 12 ayda 107 kişinin öldüğünü, 231 kişinin de yaralandığını öne sürdü. Gazete, bir yıl önce ise PKK saldırıları sonucu ölenlerin sayısının sadece 5 olduğuna dikkati çekti.

Gazete, Erdoğan’ın Bush’tan Kıbrıslı Türkler üzerindeki tecride son verme konusunda da destek isteyeceğini kaydetti.


AA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 02:04:01
Güncelleme :8 Haziran 2005 Çarşamba 02:42:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?