20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

LPG tankerinden ne çıktı?

Adana'da, LPG tankerinin içine yerleştirilerek Suriye'den Türkiye'ye getirilen 5 bin karton kaçak sigara ele geçirildi.

Tanker içerisindeki sigaralar, itfaiye eşliğinde gaz maskeli ve oksijen tüplü su altı polisleri tarafından çıkarıldı. Alınan bilgiye göre, yurtdışından Türkiye'ye kaçak sigara getirileceği yönündeki bir ihbarı değerlendiren Adana Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, sigaraların 27 RY 798 dorse ve 31 RU 486 çekici plakalı LPG tankeriyle Hatay'dan Adana'ya getirildiğini tespit etti.

Düzenlenen operasyonda tanker, Adana-Mersin karayolu Yeşiloba Mahallesi'ndeki boş bir arazide boşaltılmak istenirken buldu. Olayla ilgili tanker sürücüsü ile yanındaki kişi gözaltına alınırkan, tankere gözcülük yapan ve içindeki sigaraları boşaltmak için gaz maskeleri ile hazır bekleyen 3 kişi, 31 FE 832 plakalı araçla kaçmaya çalışırken kısa süren kovalamaca sonucu yakalandı. Kamyon sürücüsü M.A. ile A.B., M.B, A.Y., ve Y.Y. sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bu arada, Emniyet Müdürlüğü otoparkına çekilen tanker, daha sonra içinin açılıp sigaraların boşaltılması için yerleşim alanı dışına götürüldü. İtfaiye ekipleri ile ambulansın hazır bekletildiği alanda güvenlik önlemi alındı. Gaz durumunun tespiti için teknik uzmanlarca gerekli ölçümler yapıldıktan sonra Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı araç çekicilerin yardımıyla tankerin kapağı açıldı. Sualtı polislerinin oksijen tüpüyle içine girdiği tankerden çeşitli markalarda 5 bin karton sigara çıkartıldı. Yetkililer 8 yıl önce imal edilen tankerin en az 1 yıldır LPG taşımada kullanılmadığının belirlendiğini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 11:33:11
Güncelleme :24 Ekim 2008 Cuma 11:37:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?