23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Lüleburgaz'da AIDS paniği

Lüleburgaz’da, para karşılığı fuhuş yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 13 yabancı uyruklu kadından 1’inde AIDS, 1’inde Hepatit B, 2’sinde ise frengi tespit edildi.

Kırklareli Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Lüleburgaz’a bağlı Büyükkarıştıran Beldesi’nde, Mehmet Emin E’ye ait otelde, Sulh Ceza Mahkemesi’nden alınan kararla arama yapıldı.

Operasyonda, para karşılığında fuhuş yaptıkları belirlenen Moldova uyruklu Olga I, Ina T, Diana S, Tatiana N, Natalia F, Liubovi A, Maria D, Rita N, Bugenic S, Svetlana M, Mariana C, Elena C. ve Elena B. gözaltına alındı.

Kadınların sevk edildikleri sağlık kuruluşunda yapılan kan tahlilleri sonucunda, Liubovi A’da AIDS, Ina T’de Hepatit B, Olga I. ve Natalia F’de ise frengi belirlendi.

Kadınlardan alınan kan örneklerinin daha detaylı tahlilinin de yapılacağı bildirildi. Kadınlar, sınır dışı edilmek üzere Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şubesi’ne gönderildi.

SINIR DIŞI EDİLECEKLER

Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’nde, fuhuş yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan, bazılarında AIDS, Hepatit B ve frengi saptanan 13 yabancı uyruklu kadının, İstanbul’dan sınır dışı edileceği bildirildi.

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Pasaport ve Yabancılar Şubesi’ndeki işlemleri tamamlanan yabancı uyruklu kadınların, “para karşılığı fuhuş yapmak “ ve “pasaport kanununa muhalefet” suçlarından adli makamlara sevk edildiğini, polis gözetiminde İstanbul’a götürülecek kadınların, deniz ya da havayoluyla sınır dışı edileceğini ifade etti.

Lüleburgaz Kaymakamlığı’ndan edinilen bilgiye göre, fuhuş yaptıkları iddia edilen kadınların, Kırklareli Sağlık İl Müdürlüğü ekiplerince alınan kan örnekleri, detaylı bir tahlile tabi tutulacak.

Büyükkarıştıran Beldesi’nde, Mehmet Emin E’ye ait otelde, yapılan aramada fuhuş yaptıkları belirlenen Moldova uyruklu Olga I, Ina T, Diana S, Tatiana N, Natalia F, Liubovi A, Maria D, Rita N, Bugenic S, Svetlana M, Mariana C, Elena C. ve Elena B. gözaltına alınmış, kan tahlili sonucunda Liubovi A’da AIDS, Ina T’de Hepatit B, Olga I. ve Natalia F’de ise frengi belirlenmişti.

AA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 17:25:42
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 17:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?