18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

LYS başvurusu için ek süre

ÖSYM, üniversite adaylarının yoğun talebi üzerine Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) başvuru için ek süre verdi. Adaylar 2-3 Mayıs'ta banka ücretlerini yatırıp başvuru işlemlerini tamamlayabilecek. 2-3 Mayıs'ta ücretini yatırıp başvuru yapamayanlar ise 4 Mayıs Cuma günü saat 23.59'a kadar internet üzerinden başvuru yapabilecekler.

ÖSYM'den yapılan açıklamada LYS başvurularının 30 Nisan Pazartesi günü sona erdiği hatırlatılarak, başvuru yapamayan adayların 2-3 Mayıs'ta işlemlerini tamamlayabilecekleri belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "2012-LYS'lere başvuru yapmak isteyen adaylar, 2-3 Mayıs 2012 tarihlerinde ilgili bankalara sınav ücretini yatırabilecekler. Bankalara sınav ücretini yatırma işlemi 3 Mayıs Perşembe günü saat 17.00'de sona erecek. Bu süre içinde sınav ücretini yatıran adaylar ile daha önceki başvuru süresi içinde sınav ücretini yatırmış ancak, başvuru işlemini tamamlayamamış adaylar, ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden bireysel olarak veya bir Başvuru Merkezi aracılığıyla başvurularını yapabilecekler. Bu başvuru süresi, 2 Mayıs 2012 Çarşamba günü saat 15.00'te başlayacak; 4 Mayıs 2012 Cuma günü ÖSYM Başvuru Merkezlerinde saat 17.00'de, ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden bireysel olarak başvuru yapacaklar için saat 23.59’da sona erecek."

Süre kesinlikle uzatılmayacak

Başvurusunu internet üzerinden bireysel olarak yapacak adayları, "Başvurunuz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir" uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan çıktı almaları gerektiği konusunda uyaran ÖSYM, internet kullanımında deneyimli olmayan adaylara Başvuru Merkezlerini önerdi. LYS için verilen ek sürenin kesinlikle uzatılmayacağını da belirten ÖSYM, adayların başvuru işlemini tamamladıktan sonra, 2012-LYS başvuru bilgilerini ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden mutlaka kontrol etmesi gerektiğini de hatırlattı. 

...
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2012 Çarşamba 15:57:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?