29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

'Maaşlar web'de yayınlansın isteği

AKP Ankara Milletvekili Aşkın Asan, İngiltere, Hindistan ve Finlandiya'da milletvekillerinin aldıkları maaşlarının, ödeneklerinin ve her türlü harcamalarının meclislerinin web sitesinde yayınlandığını ifade ederek, Türkiyede de siyasetçilere olan güvenin artırılması için böyle bir uygulama yapılmasını istedi.

ANKA'ya konuşan AKP Ankara Milletvekili Aşkın Asan, siyasetçilerin Türkiye de olduğu gibi dünyada da en güvenilmez kişiler arasında yer aldığını kaydederek, güvenin artırılması için çeşitli araştırmalar yapıldığını, çözümün de şeffaflık da bulunduğunu söyledi.

"Ne kadar şeffaflık olursa o kadar demokrasi olur" diyen Asan, İngiltere, Finlandiya ve Hindistan gibi ülkelerde milletvekilinin tüm harcama ve maaş bilgilerinin meclislerinin web sitesinde yayınlandığını vurguladı.

Asan, bu bilgilerin yayınlanmasının ardından politikacılara olan güvenin artmaya başladığını belirterek, Türkiyede sadece Başbakan Erdoğan'ın bilgilerinin yayınlandığını ifade etti. Asan, Türkiyede de milletvekillerinin maaşlarının TBMM'nin veya kişisel web sitelerinde yayınlanmasını istedi.

anka
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 14:22:36
Güncelleme :19 Haziran 2008 Perşembe 14:27:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?