19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

'Madımak kurbanları' anıldı

Sivas’ta, 2 Temmuz 1993’te meydana gelen "Madımak Oteli" yangınında hayatını kaybeden 37 kişi, olayların 11. yıldönümünde anıldı.

Anma töreni öncesinde, aralarında bazı siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ile olaylarda hayatını kaybedenlerin yakınlarının bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup Hikmet Işık Caddesi’nde toplandı.



Grup, Sivas olaylarını protesto eden sloganlar atarak, polisin güvenlik kordonu altında Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

Burada Atatürk anıtına çelenk koyan grup, yine sloganlar eşliğinde olayların yaşandığı Madımak Oteli önüne geldi.

Ellerinde, yaşamını yitirenlerin fotoğrafları ve karanfiller bulunan grup, otel önünde bu kişilerin ismi okunduktan sonra "yaşıyor" diye bağırdılar. Yoğun güvenlik önlemleri altında otelin önünde toplanan grup, bir süre daha slogan attıktan sonra, alkışlar eşliğinde havaya karanfil fırlattı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Sivas olaylarının yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, 11 yıldan beri gerçek suçluların yakalanamadığını ve hesap sorulamadığını ifade ederek, "Sivas’ta Madımak Oteli’ni ateşe vererek 37 kişinin yaşamını yitirmesine neden olanları bir kez daha nefretle kınadığını, aradan geçen 11 yılda katliamın üzerindeki sis perdesinin tam olarak kaldırılamadığını" belirtti.
SİVAS
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2004 Cumartesi 01:32:20
Güncelleme :3 Temmuz 2004 Cumartesi 01:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?