18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Madrid bombacıları Türkiye'den sınırdışı edilmiş

İspanya'da trenlere bombalı saldırı düzenleyerek Avrupa'yı ayağa kaldıran üç Faslı teröristin, dört yıl önce Türkiye'de yakalandığı ancak bir gün sonra serbest bırakıldıkları ortaya çıktı.
Madrid'i kana bulayan, 192 kişinin öldüğü, 1400 kişinin de yaralandığı, 'İspanya'nın 11 Eylül'ü olarak adlandırılan bombalı eylemlerden sonra İspanyol savcı hazırladığı iddianamede, olayın failleri arasında üç Faslının bulunduğunu açıklamıştı.
İddianamede isimleri geçen üç Faslının daha önce Türkiye'ye geldikleri iddiaları ise bugün Emniyet Genel Müdürlüğü sözcüsü tarafından doğrulandı.
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Ramazan Er, iddianamede yer alan Said Berraj, Amer El Azizi ile Muhammed Hattat'ın 10 Ekim 2000 tarihinde bir ihbar üzerine İstanbul'un Fatih semtinde yakalanarak gözaltına alındıklarını açıkladı. Er, Faslı teröristlerin Türkiye'ye kendi isimleriyle düzenlenmiş pasaportlar ile giriş yaptıklarını ve gözaltına alındıkları sırada haklarında herhangi bir arama kararı bulunmadığı için vizelerinin dolması nedeniyle 21 Aralık 2000 tarihinde sınırdışı edildiklerini söyledi.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2004 Cuma 17:56:58
Güncelleme :30 Nisan 2004 Cuma 18:01:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?