18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Madrid'deki katliamı El - Kaide üstlendi

İspanya İçişleri Bakanı Angel Acebes, Madrid kentinde bu sabah 4 trende meydana gelen patlamalarda 198 kişinin öldüğünü, bin 400 kişinin de yaralandığını açıkladı. Basın toplantısında konuşan Acebes, yaralıların 44'ünün durumunun ciddi olduğunu ve ölü sayısının yükselebileceğini belirtti. Londra merkezli El Kuds el Arabi Gazetesi, saldırıları El Kaide'nin üstlendiğini bildirmişti. İspanyol radyosu Cadena Ser ise, adının açıklanmasını istemeyen kaynaklara dayandırdığı haberinde trenlerden birinde 1 intihar bombacısının bulunduğunu belirtti.
patlamaların üzerinden yaklaşık 24 saat geçmesine rağmen, ölen 198 kişiden 60'ının kimliği halen tespit edilemedi.
Ölenlerin cesetleri kentteki bir sergi merkezinde oluşturulan geçici morga kaldırılırken, uzmanların halen 60 kişinin kimliğini tespit etmeye çalıştığı belirtildi. Saldırılarda ölenlerin tam listesinin bugün sabah saatlerinde yayımlanması planlanıyordu.
Bu arada, İspanya İçişleri Bakanlığı saldırıda yaralanan bin 400 kişiden bin 175'inin isimlerini internet sitesinde yayımladı.
Öte yandan, Madrid Oteller Birliği ile 2 oteller zinciri, ölen ve yaralananların ailelerini bedava ağırlama kararı aldı.
Avustralya'dan yapılan açıklamada ise, saldırıların soruşturulmasında İspanyol yetkililere yardımcı olmak için polis ekibi gönderilebileceği belirtildi.

MADRİD - İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2004 Perşembe 11:09:23
Güncelleme :12 Mart 2004 Cuma 10:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?