18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

`Mağarada yaşamıyoruz`

ABD`nin Teksas eyaletinde mesleki eğitim almaya giden Türk polislerinin, Türkiye`yi çöller ve develerle dolu bir ülke, Türkler`i de mağaralarda yaşayan insanlar sanan ABD`li öğrencilere Türkiye`yi tanıttığı belirtildi.

Kuzey Teksas Üniversitesi (UNT) Polis Çalışmaları Enstitüsü`nda eğitim almaya giden Türk polisleri bir yandan zorlu eğitimlerine devam ederken, diğer taratan Türkiye ile ilgili olarak ABD`le gençlerin kafalarında oluşan yanlış düşünceleri değiştirmek için uğraşıyorlar.

UNT haber servisinin haberine göre, Türk polisler, diğer öğrencilere göre daha deneyimli oldukları için, Cezai Adalet bölümünün diğer öğrencileri Türk polislerinin tecrübelerini paylaşmalarından keyif alıyor. Bölüm Başkanı Dr. Robert Taylor, Türk polislerin ``bol tecrübe ve küresel bakış açısı`` getirdiklerini belirtirken, UNT Türk Öğrenci Birliği Başkanı İzzet Lofça, eğitim gören Türk polislerin, UNT öğrencilerine polisliğe ilişkin bilgilerden daha fazlasını verdiklerine dikkat çekti.

DEVE YOK KAYAK MERKEZİ VAR

Lofça, pek çok Amerikalı`nın, Türkiye`nin bir sürü devenin bulunduğu bir çöl ülkesi olduğunu oysa gerçekte ülkenin büyük kısmının ormanlar, göller, nehirler, dağlar ve kayak merkezleriyle dolu olduğunu vurguladı. Lofça, ``UNT öğrencileri, Türkiye`nin gelişmemiş bir ülke olduğunu ve bizim mağaralarda yaşadığımızı düşünme eğilimindeler. Ama bizim ülkemiz, farklı bölgeler ve inançların erime potasıdır`` diye konuştu.

UNT Cezai Adalet Bölümü`nde eğitim almaya giden Türk polisleri, meslekleriyle ilgili alanlarda, 2 yıldan 6 yıla kadar eğitim alabiliyor. Tüm öğrenciler ilk 4 aylarını ABD adalet sistemine ilişkin kurslarla geçiriyor. Bu sürede, İngilizce`si yeterli olmayanlara dil derseri de veriliyor. Okuldaki ilk dönemlerinin ardından, öğrenciler UNT`de kalabildikleri gibi, program ortağı 26 ABD üniversitesinden birine de geçebiliyorlar. Türk Emniyeti`yle birlikte yürütülen program kapsamında yüksek lisans veya doktora eğitimlerini tamamlayan polisler, Türkiye`ye geri dönüyor.

ANKA / SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2005 Cumartesi 23:22:49
Güncelleme :13 Şubat 2005 Pazar 22:45:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?