18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Mahalleli neye uğradığını şaşırdı

Yozgat’ın Fatih Mahallesinde bir inşaatın temelinde toplanan su birikintisi kurbağaların üremesine sebep oldu.

Suda büyüyen kurbağalar mahalleye dağılınca vatandaşlar tedirgin oldu. Kurbağalardan kurtulmak için çare arayan vatandaşlar, durumu belediyeye bildirdi. Belediye ilaçlama yapmasına rağmen kurbağa sayısında bir azalma olmayınca vatandaşlar ne yapacaklarını şaşırdı.

Mahalle sakinlerinden Sultan Eliaçık, evlerine yakın bir inşaat alanı temelinde ki biriken sudan dolayı kurbağaların çoğaldığını ve mahalleyi sardığını söyledi. Kurbağaların evin içine dahi girdiğini ifade eden Eliaçık, “Bir haftadır kurbağa evlerimizi basıyor. Evimizin önündeki bahçede, caddemizde, yollarda hep kurbağa dolu, dışarı çıkmaya çekiniyoruz. Şimdi bu kurbağalar küçük yavru, yarın büyüyünce ne yapacağız bilemiyoruz. Çok fazla kurbağa var. Hem de karınca gibi dolu. Elimize aldığımız süpürge ile kovalıyoruz, temizliyoruz fakat yine de baş edemiyoruz. Belediye ekipleri iki defa ilaçlama yaptı fakat bu kurbağalara bir şey olmadı ”dedi.

Diğer mahalle sakinleri de kurbağalardan dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Küçük kurbağalar mahallemizi sardı. Sabah kalktığımızda bahçemizde evlerimizde sürekli kurbağa görüyoruz. Belediye iki defa ilaçlama yaptı fakat etkili olmadı. Bizler korkmuyoruz fakat çocuklar korkuyor. Her taraf kurbağa dolu, kurbağalar şimdilik küçük yarın büyüyünce biz ne yapacağız. Ayrıca hastalıklara sebep olur diye de korkuyoruz. Küçük çocuklarımız var, bir an önce buna bir çare bulunsun.” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2012 Çarşamba 13:22:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Karikatür. IP: 95.15.212.xxx Tarih : 13.06.2012 20:13:05

Ali; "- inşaatın su birikintisinde kurbağlar üremiş, buna ne dersin !" , Veli; "- valla bu olay mahalleli için bir nimettir, bunun gibi başka birikintiler oluşturup ürettikleri kurbağları ihraç ederlerse, kendileri için bir gelir kaynağı olur derim !"