31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Mahkemenin kararı belli

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Anayasa Mahkemesi'nde partilerinin kapatılmasıyla ilgili dava bulunduğunu hatırlatarak, mahkemenin vereceği kararın belli olduğunu söyledi.

Türk, partisinin toplantısında yaptığı konuşmada DTP'nin kapatılma davasına değinerek, “Anayasa Mahkemesi, kuruluş yıldönümü etkinliğinde gerçekleştirdiği “yeni anayasa tartışmaları” gündemli toplantıya DTP'yi davet etmiyor. Hangi mantıkla, hangi akılla bunu yapıyor, anlamak mümkün değil. Hukuk dilinde buna 'ihsas-ı rey' derler. Şimdiden, hakkımızda vereceği karara göre mi davranıyor mahkeme heyeti acaba?

Hukukun üstünlüğünün teminatı olan Anayasa Mahkemesi, 46. Kuruluş Yıldönümünde, böyle mi hukukun üstünlüğüne riayet ediyor? Militarist zihniyetin davet etmemelerine bir anlam verebiliyoruz son tahlilde, peki ya hukuk ve adaletin bir numaralı kurumunun bu tavrına ne diyeceğiz, nasıl bir mantıkla izah edeceğiz?” dedi.


KORUMA BEĞENMİYORLAR

DTP Milletvekilleriyle ilgili tehditler alan Emniyet Genel Müdürlüğü, tehdit alan milletvekillerine 2 kez koruma verdi. Ancak DTP'li Milletvekilleri her seferinde korumalarla ilgili bir bahane bularak bunları geri gönderdi. Ahmet Türk, İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk Emniyet'in gönderdiği korumaları geri gönderdi.

Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 04:53:01
Güncelleme :23 Nisan 2008 Çarşamba 04:56:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail kalay IP: 81.215.176.xxx Tarih : 23.04.2008 12:58:11

bunlara niçin koruma verilir anlamıyorum bunlar bu devlete bu ülkeye ihanet etmiyorlarmı bu devlete zarar veren bunlar değilmi zarar gelecek birileri varsa bunların kendileridir bunlara bi zarar gelmez bunlardan zarar gelir sonra bunlar bu ülkenin askerine polisine kurşun sıkanları bizim çocuklarımız demiyormu bu ülkedeki teröristler bunların çocukları değilmi hem ülkene ihanet et devletini milletine ihanet et hemde beğenmedikleri ülkenin kolluk kuvvetlerinden hizmet ikram et çok büyük çelişki bunlara bi şey olmaz meşhur sözdür kötülere bi şey olmaz diye bunlara kendi çocukları zarar vermez yapsa yapsa bunlara korumalık ederler hizmetkarlık ederler niye düşman oldukları asker polis bunlara koruma verilir anlamıyorum daha fazla konuşsunlar daha fazla memleketin huzurunu kaçırsınlar diyemi bilmemki ama bu ülkede öğrendiğim bir şey var hainler ödüllendiriliyor vatanseverler cezalandırılıyor apoya sayın şehide kelle diyen başbakanın olduğu ülkede bunlar gayet normal olmalı artık yavaş yavaş bizlerde bunlara alıştırılıyoruz alıştırılmaya çalışılıyoruz bunlar tehdit ediliyoruz diye yine bir yerlere zarar vereceklerdir mutlaka bunlar böyle işlerden iyi rant sağlıyorlar acaba neden nemalanacaklarda alt yapısını yapıyorlar yoksa mossad ve cıanın bir tehditi olmasın bunlara bekleyelim göreceğiz