19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Mahkumlara 'tövbe' dersleri

Mahkumlara müzik dinletiliyor, film izletiliyor ve seçilmiş kitaplar okuttuluyor. Adalet Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde, Ankara Kapalı Cezaevi'nin Kadınlar Koğuşu'nda din eğitimi ve psikolojik destek programı başlatıldı. Program, İlahiyat Fakültesi Din Psiklojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Öznür Özdoğan başkanlığındaki bir ekip tarafından yürütülüyor. Proje kapsamında, mahkumların topluma kazandırılması sürecinde din psikolojisinin görevi de araştırılıyor. Model, aşamalı olarak diğer cezaevlerinde de uygulanmaya başlayacak. Proje, mahkuma verilen ıslah eğitimi ve iyileştirme çalışmaları yoluyla bireyin topluma kazandırılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Proje, temel dini bilgileri içeren dersler yanında, dini sohbetler, mahkumların dini sohbetlerdeki ihtiyaçlarına dayanarak konferanslar ve bireyin kişilik gelişimine yönelik manevi güçlendirme ile ahlak güzelleşmesi eğitiminden oluşuyor.
Doç.Dr. Öznur Özdoğan, "İnsanın özünde bulunan sevgi, sabır, anlayış, hoşgörü ve dinden yardım alarak ortaya çıkmasını sağlamaya çalışıyoruz. Buna dayanarak mahkumlara öfkenin kontrolü ve irade eğitimi verilmesini hedefliyoruz. Dindeki tövbe sürecinden de yararlanıyoruz. Özellikle cinayet işlemiş mahkumların kendilerini affetmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Cezaevlerini iyileşme ve eğitim yerine dönüştürmeyi amaçlıyoruz" dedi.
Program çerçevesinde Ankara Kapalı Cezaevi'nde ayrıca, Sefiller, Patch Adams adlı filmler, Candan Erçetin'in 'Elbette', Sezen Aksu'nun 'Ağlama', Ebru Gündeş'in 'Hayat kadere inat seni yeniden yaşayacağım' şarkıları, Luis High'ın Düşünce Gücü ve Stephen Cave'nin Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı adlı kitapları öneriliyor.
DEVLET ARIK -ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2004 Cumartesi 13:48:46
Güncelleme :24 Ocak 2004 Cumartesi 15:17:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?