18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Malatya'daki cinayet: Astsubay babasının intikamını almış

Malatya 7. Anajet Üssü Komutanlığı'nda görevli Hava Personel Başçavuş İbrahim Ateş, babasını öldüren Abdurrahman Kaya'nın akrabalarını, Kaya'nın Malatya Adliyesi'nde süren davasını izlemeye geldikleri sırada kurşun yağmuruna tuttu.
Malatya Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Abdurrahman Kaya'nın duruşmasına gelen Ahmet, Mehmet, Mustafa ve Metin Kaya, adliye yakınlarında Şeyho Ateş'in oğlu İbrahim Ateş'in (37) silahlı saldırısına uğradı. Ahmet ve Mehmet Kaya olay yerinde hayatını kaybederken, Mustafa ve Metin Kaya ile saldırı anında olay yerinden geçen İbrahim Topuz yaralandı. Yaralılar Malatya Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Zanlı İbrahim Ateş ile adliyeye birlikte geldiği akrabası Murat Aladağ gözaltına alındı. Olayla ilgili olarak bir adet 9 milimetre çapında silah ele geçirildiği öğrenildi.
İbrahim Ateş, gözaltına alındığı sırada, "Babamın intikamını aldım" dedi. Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nden çıkarılıp sağlık kontrolüne götürülürken gayet sakin gözüken ve gülen İbrahim Ateş'in, sorgusunun tamamlanmasından sonra adliyeye çıkarılacağı kaydedildi.
27 Eylül 2002 tarihinde, Akpınar Semti'nde bulunan Mecidiye İş Hanı'nda, Ateş ve Kaya aileleri arasında çıkan silahlı kavgada, Mehmet Şengün ve Şeyho Ateş ölmüş, olayla ilgili olarak Abdurrahman Kaya tutuklanmıştı.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2004 Salı 14:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?